Partisinin Genel Merkezi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 

2002'DE OLSA...

2002'deki AK Parti'den eser kalmadığını belirten Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ''2002’nin AK Partisi bugün olsa Bahçeli kapatalım der, Erdoğan gayri milli ve terörist ilan eder'' dedi.

AK Parti'nin üzerinde 'Bahçeli vesayeti' olduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Davul AK Parti’nin omzunda, tokmak Bahçeli’nin elindedir. Ve istediği gibi çalmaktadır. Erdoğan ise AK Partililere hiç itiraz etmeden dinlemelerini tavsiye etmektedir'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Bahçeli AK Parti’nin Genel Başkan Vekiline açıkça hakaret ve tehdit eder; Ne o genel başkan vekili kendi siyasi onuruna sahip çıkabilir ne de bir tek AK Partili "Bahçeli’ye sen kime hakaret ediyorsun?" diyebilir.

Nasıl olsa Bahçeli’ye bir şey diyemiyoruz, sağa sola cevap yetiştirip gürültüyle bu durumu kapatalım diyorsunuz. Aferin size, devam edin. Bahçeli de bu durumu izleyip her gün hukuk devleti ve demokrasi karşıtlığında çıtayı biraz daha yukarı çıkarsın.''