Trabzon'un Değirmendere ilçesinde derenin yakınına  yapılması planlanan otobüs terminalinin 2021'den itibaren tartışmaları sürüyordu. Yapım maliyeti 100 milyon lira olan inşaatın Ağustosta sonuçlanan ve 88 Milyon 750 bin lira  ile en düşük teklifi veren İnşaat Yüksek Mühendisi Muhammet Sağlam'a ait Fen Mühendislik şirketi aldı. Sivil toplum örgütleri, 7 siyasi parti temsilcilerinin uyarıları ve  birçok vatandaşın tepkisine  rağmen otogarın  yapımına başlandı. Eski otogar ise depo olarak kullanılacak.



 

DAHA ÖNCEKİ TARTIŞMALAR  UYARI NİTELİĞİNDE 

Yapımı başlamadan önce uzun tartışmalar yaşanan konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan  Eski Trabzon Belediye Başkanı Hasan Melek, " Değirmendere deresi 40 yılda 45 yılda bir taşar ben bunu gördüm. Niye bunlardan ders almıyoruz? Daha acı bir bedel mi ödememiz lazım?” dedi. Yeni otogarın ihtiyaç olduğunu fakat yer seçiminin hatalı olduğunu ifadelerinde yer veren Melek, Değirmendere deresinin iki defa taştığını gördüm 1935 yılında ve 1990 yılında. Birinci taşkında yapılaşma yoktu Değirmendere deresinde fakat bütün dükkanların sular altında kaldığını gördük " ifade etmişti.

Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak ise,daha önceden yaptığı konuşmasında   "Hem riskli bir bölge olması hem gelecekte bir felakete neden olmaması  hasebiyle otogar yerinin yeniden tartışılması gerekir." ifadelerinde bulunarak Değirmendere gibi çok önemli ve jeolojik olarak çok riskli bir alanın ıslahında Trabzon’un çok geç kaldığını şehrimiz için büyük önem arz eden Değirmendere Vadisi ve Değirmendere büyük bir risk altındadır." açıklamasını yapmıştı.  

© Cüneyt Zorlu kişisel Twitter hesabı | Ortahisar Belediyesi CHP Meclis üyesi Cüneyt Zorlu

DSİ KOT FARKINI İNDİRDİ

Öte yandan bütün söylenenlere rağmen Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ise tartışmalara rağmen otogarın önemli olduğuna dikkat çekerek "Trabzon halki tarafindan uzun yillardir yikilmasi istenen ve adeta sehrin kanayan yarasi haline gelen otogar, sehre yakisir bir görüntüye kavusuyor." ifadesinde bulunurken,  Polemik habere konuşan CHP'li Ortahisar meclis üyesi Cüneyt Zorlu ise 90'lardan beri çok fazla sel felaketi olduğunu ve 360 kişinin hayatını kaybettiğini kayderken,konuyla ilgili Devlet Su İşlerinin 50 metrelik kot farkını 20 metreye düşürdüğünü belirterek, "Rapor siyasidir" dedi.