Her eczanede zorunlu olarak bulunan,'E' tabelası hakkında reklam olduğu kararı verildi. Uzun süredir mahkemeler arasında tartışma konusu olan tabelanın reklam olup olmadığı konusunda sonuca varıldı.'Eczane’ tabelalarıyla birlikte eczanelerin zorunlu olarak astığı ‘E’ logolarının reklam amacı taşıdığına Danıştay tarafından hükmedildi. Bu kararla birlikte eczanelerden ilan ve reklam vergisinin alınmasının yolu açıldı. Eczaneler, artık her yıl tabela vergisi ödeyecek.

TABELA REKLAM SAYILDI

Eczanelerin de esnaf gibi tabela vergi ödemesi nedeniyle eczanelerin kamu sağlığının korunması amacına yönelik faaliyet yürüten sağlık kuruluşu oldukları gerekçesiyle vergilerin iptal edilmesi talebine yönelik Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) tarafından açılan tabela davası Danıştay tarafından reklam sayılarak vergi verilmesine hükmetti.

MAHKEMELER ÇELİŞTİ

Yerel mahkemelerde başlayan davalar, üst mahkemelere taşındı. Fakat üst mahkemeler de birbirinden farklı kararlar verdi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi, vergi alınması yönünde karar verirken Ankara ve İstanbul Bölge İdare Mahkemeleri, tam tersi yönde karar aldı. Ayrı kararların sonuca bağlanması için Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu’na başvuruldu.