Gürsel Tekin, Tüm Etkinlik ve Organizatörler Derneği'ni (TEODER) ziyaret etti. Sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledikten sonra bir konuşma yapan CHP'li Tekin, pandemi sürecinin ortaya çıkardığı mağduriyetler, istihdam edilen personel ve aileleri ile birlikte bakıldığında yaklaşık 10 milyon kişiyi barındıran bu alanın en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini belirtti. Tekin, “Sektöre acilen destek olunmalı. Kısıtlamaların devam etmesi durumunda çok ciddi sorunlar yaşanabilir. Telafisi de mümkün olmaz “dedi.

Sektörün istihdam ettiği yaklaşık bir milyon kişinin işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Tekin, “Etkinlik ve organizasyon sektörü, doğrudan ya da dolaylı olarak 66 farklı sektöre katkı sunuyor. Dekorasyon işçisinden çiçekçisine, garsondan aşçısına, müzisyenden dansçısına, ses teknisyeninden fotoğrafçısına, organizatörden mekân yetkilisine, güvenlik görevlisinden valesine kadar saymakla bitmeyecek meslek sahibinin geçim kapıları 12 aydır kapalı. Bu insanlar hayatlarını idame edebilmek adına, kiralarını ödeyebilmek adına teşvik ve cazip kredilendirme fırsatları bekliyorlar. Devlet gereğini yapmaz ise, aksi halde sektördeki mevcut mağduriyetler daha da derinleşecek ve etkinlik firmaları geri dönülemez bir çıkmaza girecek" diye konuştu.

"ODALAR MI SİZİ BÜYÜTECEK, NEDİR BU ŞATAFAT?"

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan israfa dikkat çeken Tekin, "Odalar mı sizi büyütecek, nedir bu şatafat? Sonra hepimiz birbirimizi tanırız. Hiçbirimiz saray çocuğu değiliz. Anadolu’nun dört bir yanından göç etmiş, gelmişiz. Kimini belediye başkanı yapmış, kimini bakan yapmış, kimini başbakan yapmış. Ne oldu size? 30 yıl önce aynı cemaatin adamıydık, aynı camiye giderdik, aynı mahallenin çocuklarıydık. Ne oluyor şimdi size havada uçuyorsunuz? Hz Ali 'Bir köyde bir insan açlıktan ölüyorsa o köyün hepsi katildir' der. Son yıllarda yaşamına son veren insanlarımızın katili bu ülkeyi yönetenlerdir kusura bakmasınlar. Çünkü yüzde 71’i ekonomik nedenlerden dolayı hayatını kaybetmiş” dedi.

Sektörüne hizmet veren paydaşlarının vergi, SGK ve stopaj gibi devlet ödemeleri pandemi sonuna kadar faizsiz ertelenmesi gerektiğini belirten Tekin, “Yüzde 72'si, finansal yardım almadan operasyonlarına 3 aydan daha uzun süre devam edemeyecek. Sektör temsilcileri için kamu desteklerinden en önemlileri; iş gücünü korumaya dönük destekler, mali yardımlar ve ertelemeler olmalıdır” diye konuştu.