Firma, dünyanın en büyük teknoloji oyuncuları arasındaki erdemli bir çatışmaya daha da eğiliyor, çünkü hepsi karbon nötrlüğüne ulaşan ilk şirket olmak için rekabet ediyor, müşterilerinin ve kendi operasyonlarının yarattığı emisyonları dengelemeyi taahhüt ediyor ve hatta ortadan kaldırmayı planlıyor. 

'SÖZ VERİYORUZ'

Facebook'un bu konudaki çalışanı Sylvia Lee, "Facebook, faaliyet gösterdiğimiz topluluklarda su kaynaklarını nasıl kullandığımızı sorumlu bir şekilde yönetmek için her zaman çabaladı" dedi. 

Lee, “Suyu sorumlu bir şekilde tedarik etmeye, tesislerimizde ve operasyonlarımızda su verimliliğini artırmaya ve tesislerimizin bulunduğu aynı havzalarda kritik su restorasyon projelerine yatırım yapmaya odaklanan bir su yönetimi stratejisi izliyoruz. Şimdi daha da ileri gidiyoruz ve 2030'a kadar suyun pozitif olacağına söz veriyoruz, yani tükettiğimizden daha fazla suyu geri kazanacağız" diye ekledi. 

ÇATIŞMAYA NEDEN OLUYOR

Birçok teknoloji şirketi gibi, Facebook'un su kullanımı, öncelikle veri merkezlerini soğutmadaki rolü nedeniyle önemli. Örneğin, ABD'deki Albuquerque'deki yalnızca bir Facebook veri merkezinin yılda 0,5 milyar litreden fazla su hakkına erişimi var ve bu da yerel çiftlikler ve genişlemenin kendi çalışma yeteneklerine zarar verebileceğinden endişelenen işletmelerle çatışmaya neden oldu.

Guardian