Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev'e hitaben bir mektup kaleme alan Adnan Bulut, ailesinin Ermeni katliamından kaçarak Kars’a yerleştiğini hatırlattı. 

Paraya ihtiyacı olmadığını hatırlatan Bulut, "Paraya ihtiyacım yok, Allah’a şükür ama ailemin ülkesinden küçük bir toprak parçası benim ve ailemin büyük bir dileğidir." dedi.


Adnan Bulut'un kaleme aldığı mektup Azerbaycan medyasında da geniş yankı uyandırdı...

 

İşte Azerbaycan medyasında manşetlere de taşınan o tarihe geçecek mektup;

“Sevgili İlham Aliyev!

Ermeniler 1915'te babamın ve büyükbabamın Ağbaba Kichik Şiştepe köyünü ortadan kaldırmak istediler. 
Babam ve büyükbabam Kars'a kaçtı. Dedemin babası ve annesi Ermeniler tarafından öldürüldü. Şimdi vatanımda olmasam da kısacası Karabağ'dan en az 1 metre kare arazi istiyorum. Paranın değeri yoktu. Paha, psikolojik değerine indirgenemez. 1 adet küçük ev sahibi olmak mümkündür. Babamın ve büyükbabamın geldiği topraklarda kanlarının yerde kalmadığını biliyorum. Ailemin artık Karabağ'da küçük bir arazisi var. 
Kalbimi tazeler...
Size aile kayıtlarımı göndereceğim. Büyük büyükbabam şimdi adı Sepasor olan Kichik Şiştepe'den ve büyük büyükannem Ağbaba Hamasa'dan (şimdiki Amasya).

Türkiye'de KRT televizyonunun yöneticisiyim. Ben Genel Müdürüm. Paraya ihtiyacım yok, Allah’a şükür ama ailemin ülkesinden küçük bir toprak parçası benim ve ailemin büyük bir dileğidir. 
Bunu Türk ve dünya medyasında duyurmak istiyorum.
Büyük zaferiniz için sizi tebrik ediyorum. Şehitlerimize teşekkür ediyorum.

Saygı ve saygı sunuyorum.
Adnan Bulut"

 

SOYKIRIMI DA TANIK OLDU ZAFERE DE...

1968 Ankara doğumlu Adnan Bulut, 1988 yılında başlayıp 1994'te sona eren ve Dağlık Karabağ'ın işgaliyle sonuçlanan Ermeni saldırısını cepheden takip eden sayılı Türk gazeteciler arasında yer alıyor.