Son yaşanan sel olayında eleştirin hedefinde olan İstanbul Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na arka çıkan CHP’li Tekin, “Hatamız olabilir, kusurumuz olabilir düzeltiriz. İhanet eden hainlerle aynı seviyede değiliz. O yüzden herkes müsterih olsun, millet samimiyeti görür, anlar, oyunu da ona göre kullanır” ifadelerini kullandı.

Muhalif.com.tr’ye konuşan CHP’li Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

Erken seçim söylentileri dikkat çekiyor. İstanbul’da böyle bir beklenti var mı? İstanbullu sandığı bekliyor denilebilir mi?

Sürekli sokakta olan, halkın içerisinde olan bir insanım. Diyebilirim ki İstanbul’da girmediğim mahalle, adım atmadığım sokak yok. Sancaktepe’den Arnavutköy’e, Ümraniye’den Esenyurt’a 39 ilçenin 39’u için de söylüyorum, millet büyük bir hasretle, heyecanla sandığı bekliyor. Nereye gitsem herkes erken seçim talep ediyor, bir an önce bu iktidardan kurtulup işlerine güçlerine bakmak, rahat bir nefes almak istiyor. Millet AK Parti’yi göndermek için şafak sayıyor. O yüzden sokakta AK Parti temsilcileri yok, siyasetçileri yok, halkın arasına koruma ordusu olmadan karışamıyorlar. Daha bir kaç gün önce Trabzon’da yükselen bir ses vardı. Bir Trabzonlu “Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira nasıl olacak” diye soruyordu. Her sokakta, her hanede aynı feryat var. Sonbahara doğru ekmek fiyatları da enerji fiyatları da artacak. Doğalgaz ve ısınma masrafları milletimizi ezecek. Bu sonbahar konut krizi büyüyecek. Ne yazık ki evsiz kalan insanları göreceğiz. Evini ısıtamadığı için evinde montla oturan vatandaşlarımıza şahit olacağız. O yüzden milletimizin tek yürek tek bir isteği var: Sandık. Sandık geldiği anda da AKP dönemi bitecek Türkiye temiz bir sayfa açacak.

Millet İttifakı İstanbul’da ne kadar biliniyor, tanınıyor? 

Millet İttifakı herhangi bir ittifak değil. Bir önceki genel seçimde Türkiye’de oyların yaklaşık yarısını almış, üç Cumhurbaşkanı adayı çıkarmış bir ittifak. Yerel seçimlerde enerjisiyle, işbirliği ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana dahil birçok yeri kazanan bir ittifak var. Bugün nüfusun yarısını Millet İttifakı’na üye partilerden seçilen Belediye Başkanları yönetiyor. Dolayısıyla millet, Millet İttifakı’nı gayet iyi biliyor, tanıyor zaten 2019 seçimlerinde de emaneti vererek, güvenini gösterdi. Şimdi bizim yapmamız gereken bu güvene layık olarak daha çok çalışmak, daha ileri gitmek. Sandık güvenliğini sağladığımız anda Türkiye’de iktidar değişecek, milletimiz bir kez daha kazanacak.

 CHP ve diğer partiler oy açısından nasıl gözüküyor?

Birçok anket şirketi var. En son Aksoy Araştırma tarafından yapılan sonuçlara göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı 0,5 puana düşmüş durumda. AK Parti yüzde 29,4 CHP 28,9 gözüküyor. İYİ Parti yüzde 13,7 seviyesinde. MHP’den yaklaşık 6 puan önde. Dolayısıyla Cumhur İttifakı fark yemiş durumda. Sandık dedikleri anda Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan seçilecek. Daha fazla geciktirmeye gerek de yok. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Erdoğan’a korkmamasını tavsiye ediyorum. Sandıkla gelen, sandıkla gider. Nasıl geldilerse öyle gitmeyi de içlerine sindirecekler. Korkmaya gerek yok. Mahkeme kadıya mülk değil. İktidar değişir Türkiye şahlanarak yoluna devam eder.

Ekrem İmamoğlu son yağışlarda tatilde olması nedeniyle çok eleştirildi. İmamoğlu’nun İstanbullu üzerindeki olumlu etkisi devam ediyor mu?

 İstanbul’un iki kere seçilmiş Belediye Başkanı ile İstanbullular arasında bir gönül bağı var. İstanbullu sandıkta ortaya koyduğu iradenin nasıl çalınmaya çalışıldığını gördü, 23 Haziran’da gitti iradesine sahip çıktı. Ne yazık ki AK Parti orada verilen mesajı hala anlamadı. Millet emaneti verince, iradesine saygı duyulmasını da istiyor. Öyle katakulli ile tuzakla propaganda ile bu irade değişmez. Demokrasilerde eleştiri haktır. Her kesimden gelen eleştiriyi başımızın üstüne koyacağız, notunu alacağız, dikkatle değerlendireceğiz. Sonra da işimizi yapmaya devam edeceğiz. 3 senedir yapılan altyapı yatırımları ile 25 sene yapılmayan her şeyi çözmek mümkün değil. 25 sene AK Parti zihniyeti İstanbul’un ayarlarıyla öyle bir oynamış ki çivisi çıkmış. Şimdi çiviyi yerine takmaya, milleti rahat ettirmeye gayret ediyoruz. Millet İstanbul’a ihanet edenlere emaneti bir daha vermez. Hatamız olabilir, kusurumuz olabilir düzeltiriz. İhanet eden hainlerle aynı seviyede değiliz. O yüzden herkes müsterih olsun, millet samimiyeti görür, anlar, oyunu da ona göre kullanır.