Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun esnafların sorunlarına ilişkin hazırladığı 17 maddelik çözüm reçetesini açıklamasının ardından CHP Kocaeli tüm ilçelerde esnaf ziyaretlerine başladı. CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan çalışma kapsamında Kocaeli’deki esnaflara yönelik çalışmalar için görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kocaeli'de temaslarda bulundu..

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret etti İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hürriyet ile İzmit’te gerçekleştirilen ve planlanan projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.  İzmit Belediyesi’nin özellikle sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmaları yakından takip ve takdir ettiğini belirten Tekin, Başkan Hürriyet’in göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Derince’nin en işlek bölgelerinden olan Denizciler Caddesi üzerindeki tüm esnafların kapısını çalan CHP heyeti, kendilerine iletilen sorun ve talepleri dinledi. Ekonomik krizin buhrana dönüşmesinin yankılarını en fazla hissedenler arasında yer alan esnaflar, CHP’nin çözüm reçetesinin uygulanması halinde rahat bir nefes alabileceklerini dile getirdi. Ziyaretlerde özellikle kahvehanelerin pandemi yasakları sebebi ile iş yapamadıkları gözlenirken, boş kalan dükkanların sahipleri 1 ay daha yasakların devam etmesi halinde kepenk vurmak zorunda kalacaklarını ifade etti.