Vatikan'ın ruhani lideri Papa Francesco tarihte ilk kez Irak'ı ziyaret etmiş ve burada bir takım temaslarda bulunmuştu.

İLK GÜN BAĞDAT'TAYDI

Önce başkent Bağdat'ta Başbakan Mustafa Kazımi ve Cumhurbaşkanı Behrem Salih ile görüşen Papa, ardından Necef kentinde Şii dini lider Ayetullah Sistani ile görüşmüştü.

MESUT BARZANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Buradaki görüşmelerin ardından temaslarını Erbil'de de sürdüren Papa, burada ise IKYB eski Başkanı ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşmüştü.

SÖZDE KÜRDİSTAN HARİTASI YER ALIYOR

Papa'nı tarihi ziyareti anısına pul bastıran IKBY Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, pulun bir yüzünde Papa'nın silüetinin bulunduğu ve sözde ‘Kürdistan’ haritasının olması dikkat çekti.

TÜRKİYE'YE KARŞI BİR HUSUMET DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti MYK’si sonrasında parti sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin sorulan soruya yanıt olarak "Irak’la ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Papa’nın ziyaretini de yakından takip ettik. O bahsettiğiniz pul ve haritayla ilgili izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Geçmişte Fransa’da böyle bir harita çıkmıştı, Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların yaptığı işler. Dolayısıyla bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın Türkiye’ye karşı bir husumet üretmek için ürettiği bir şey olarak değerlendiriyoruz" demişti.