Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 yıl önce seçim meydanlarında kamu çalışanlarına verdiği 3600 ek gösterge vaadi halen yerine getirilmedi. 

Kamu emekçileri 3600 ek göstergeyi beklerden muhalefet partileri de bu vaadin yerine getirilmesi için çağrılarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün partisinin grup toplantısında kamu emekçilerine 3600 ek gösterge vereceklerini söyledi.

Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge sözünü hatırlatarak, “Din görevlileri, polisler, hemşireler ve öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz’ sözüyle bu alevlendi ve kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Bizim beklentimiz bu sözün yerine getirilmesidir” diye konuştu. Ünal, 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesi için kamu kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bazı hükümet yetkilileri ‘3600’ü verirsek eksiye ineriz’ diyor. Bu böyle değil. Maliyeti çok da değil” dedi.

Ünal, kendilerinin yaptığı araştırmanın TBMM’ye sunulduğunu ve sadece kanunlaşmayı beklediğini aktararak, “Bizim yaptığımız hazırlık sadece saydığım 4 sınıfa değil, bütün kamu çalışanlarını kapsayacak ve herkesi memnun edecek bir düzenlemedir” dedi.

Ünal, kamu çalışanları için 3600 ek göstergenin ne anlama geldiğini ise şöyle anlattı:

“Emekli olduğunda faydası oluyor. Çalışırken maaşında çok fark etmez. Ancak emekli olduğunda farklı olur. Emekli ücreti düşmez, emekli ikramiyesi artar…Eğer bu olursa emekli ikramiyeleri artmış olacak, emekli ücretleri de düşmemiş olacak. Emekli olan insanlarımız ikinci bir iş aramayla uğraşmamış olacak. Kamu çalışanı olmak için uğraşan insanlarımıza da istihdam açılacak.

(ANKA)