İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevinin 18'nci ayı münasebetiyle düzenlediği basın toplantısına, Yeni Akit isimli yayın organının muhabirinin soru sorma girişimi damga vurdu.

Halk Ekmek büfelerindeki yoğunluğun sebebinin ekmeğin büfelere az gelmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını ve toplu taşımalardaki yoğunluğu soran Akit Tv muhabirine ise İmamoğlu, gazetesinin haberini hatırlatarak şöyle yanıt verdi;

*Şahsını tanımam ama temsil ettiğin kurumun gazetezi bir gazete kimliğini taşımıyor. Bugünkü Akit gazetesinin manşetinin içinde, altında bir haber var okudunuz mu? ‘Hayvan Ekrem’ yazıyor. 
*Onun için ben sizin kurumunuza cevap dahi vermeye tenezzül etmiyorum. Niye 16 milyon insanın yöneticisine ve 5 milyona yakın bir insanın oy verdiği bir insana davranış biçimini düzenleyemeyen, bu konuda kalemi sapkınlaşmış, haber yapma kalemi sapkınlaşmış, dili bozuk tavırlarla hareket eden bir kuruma bu anlamda cevap vermem.

*Şunu söyleyeyim: Halk Ekmek konusunda da gözünüz yanlış görmüş, toplu taşıma konusunda da yorumu belli, bir an üzerinden yorum yapan ve her zaman ki gibi vicdan ve adaleti yorumunuzun içine hiç katmadan, ön yargılı soru sorduğunuzu ifade ederim bu söyledikleriminin hiç birinin şahsınızla ilgilisi olmadığını belirtmek isterim.