İstanbul'da okullar tatil mi? Kar tatili ne zaman? 20 Aralık 2018 okullar tatil mi? Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine göre düşerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar gelmeye devam ediyor. Doğu'yu esir alan kar yavaş yavaş tüm ülkede etkisini göstermeye başlıyor. İstanbul'da kar yağışı giderek etkisini artırırken milyonlarca öğrencinin aklında tek soru "okullar yarın tatıl mi?" Peki İstanbul'da okullar tatil mi? Kar tatili ne zaman? 20 Aralık 2018 okullar tatil mi? İşte soruların cevapları ve detaylar haberimizde...

İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

20 Aralık Perşembe 2018 - İstanbul'da kar yağışı yarın okullar tatil mi? İstanbul'a kar tatili var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için kar uyarısında bulunmasının ardından milyonlarca öğrenci gözünü kar tatiline çevirdi.  Dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış bu saatlerinde yerini kara bırakırken, İstanbul'un yüksek kesimleri beyaza bürünmeye başladı. İstanbul'da bugün sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı Trakya'da da etkili bir şekilde devam ediyor. Bazı illerde okullara kar tatili geldi. Bu akşam saatlerinde başlayacak olan ve yarın İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olacak kar yağışının ne kadar süreceği henüz açıklanmadı..

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLDU MU?

Bugün akşam saatlerinde başlayacak olan kar yağışı nedeniyle öğrenci ve öğretmenler okulların durumunu merak ediyor. İstanbul Valiliği henüz kar tatili ile ilgili bir açıklama yapmış durumda değil. İstanbul'da okulların tatil olması durumunda haberimiz güncellenecektir.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GELİBOLU VE BİGA'DA OKULLAR TATİL!

Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
Edinilen bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle Gelibolu ve Biga İlçe Merkez ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "İstanbul'da halen hafif olarak görülen sağanak yağış bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." denildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'un Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri
Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçelerinde okullar tatil edildi mi? 

19 Aralık çarşamba günü İstanbul'da okulların kar tatili olması gündeme geldi. Fakat Valilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME KAR ENGELİ!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.İlçe genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece saatlerinde de yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Hava durumu sıfırın altında eksi 2 derece dolayında seyrediyor. Şehir dışından geldiğini ifade eden Emrah Boz isimli bir vatandaş, yoğun kar nedeniyle Malkara ilçe merkezinde mola verdiğini ifade etti. 

İlçede esnaflık yapan Müslüm Önver, kar yağışının yoğun şekilde devam ettiğini ifade ederek, belediye ve karayollarının aksaklığa taviz vermediğini belirtti. 

Öte yandan Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Malkara Kaymakamlığı tarafından ilçede eğitim - öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.  

MARMARA BÖLGESİ İÇİN UYARI GELDİ: KAR KALINLIĞI 3-8 CM OLACAK

Öte yandan özellikle Çanakkale ve Tekirdağ başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde kar yağışı yarın etkili olacak. Özellikle yarın akşam saatlerinde kar yağışının etkisini arttırması beklenirken kar kalınlığını yer yer 3-8 cm olacağı belirtildi.

Marmara'nın batısına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen yağmur şeklinde devam eden yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve zamanla Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar yer yer 3-8 cm , Tekirdağ'ın batısıyla, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde 10-20 cm civarında örtü bırakması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2),Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 18 Aralık Çarşamba günü Marmara'nın batı bögelerinde kar yağışı bekleniyor. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de sıcaklıkların -1'e kadar düşeceği tahmin edilirken İstanbul'da sıcaklıkların 5 derece olması ve kuvvetli sağanak yağışın Marmara bölgesinin iç ve doğu kesimlerinde etkili olması öngörülüyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELMEDİ AMA...

Meteoroloji tarafından yayınlanan son hava durumu tahmin haritalarına göre İstanbul dolaylarında bu hafta yağmurlu bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan stadyum tahminleri ise bu noktada büyük bir ipucu veriyor. İstanbul’a çarşamba günü kar bekleniyor.

YILBAŞINDA İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI?

Bu hafta kısa süreliğine etkili olacak kar yağışı gelecek hafta yerini yeni bir soğuk hava dalgasına bırakacak. 24 Aralık’tan itibaren düşüşe geçecek olan sıcaklıklar, yılbaşını da içine alacak şekilde ocak ayının başlarına kadar sürmesi bekleniyor. Küresel tahmin sistemlerine göre İstanbul’un yılbaşında kar yağışı alma ihtimali yüksek görülüyor.

Kırklareli’nde eğitime kar tatili

Kırklareli’nde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 20 Aralık 2018 Perşembe Günü Kırklareli Merkez ve tüm İlçelerimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Tüm Özel ve Resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir” denildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Tahminlere göre hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 6-10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Hafta boyu sürecek soğuk hava dalgası bir süre mola verip 2019’un ilk günlerinde geri dönecek. Hava durumuyla ilgili detaylar ilerleyen günler boyunca sozcu.com.tr’de olmaya devam edecek.

BİRÇOK BÖLGEYE SAĞANAK UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir’in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara’nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU DAĞI SİBİRYA’YA DÖNDÜ

Bolu Dağı yolları yoğun kar nedeniyle beyaz örtüye büründü. Kar sebebiyle ulaşımda zaman zaman zorluklar yaşanıyor.

5 İL İÇİN DON UYARISI!

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için yağmur ve kar beklentisini tekrarlarken, buzlanma ve don uyarısı yaptı.Bölge genelinde soğuk hava nedeniyle araçların camları buz tuttu.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;”Bölgemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek.Hava sıcaklıklarında 2-4 derecelik düşüşler beklenmektedir.Rüzgar değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.Lokal olarak sis, pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır”denildi.
Bölge genelinde hava sıcaklıklarının gece eksiyi görmesi nedeniyle araçların camlarında ise buzlanma meydana geldi.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 7

İstanbul: Çok bulutlu ve yağışlı 4

İzmir: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 14

Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 16

Bursa: Çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı 4

Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu 10

Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 16

Erzurum: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı -1

Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri yağmurlu 6

DEK NEDİR?

Kar yağışının saatler sonra İstanbul'da da başlaması bekleniyor fakat bu soğuk hava dalgasında İstanbul'da kar yağışının büyük oranının DEK'ler sayesinde oluşması bekleniyor. DEK (Deniz efekti kar) kuzeyden gelen soğuk rüzgarların, deniz üzerinde ısı ve nem kazanmasıyla oluşan kar yağışlarına deniyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Meteoroloji’inn tahminlerine göre hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneydoğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KAR, DON, SAĞANAK UYARISI GELDİ!

Yağışların; İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu’nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.