TBMM'de görüşülen bütçe üzerinde İYİ Parti adına konuşan Aylin Cesur, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirterek “İnsanların mutlu olması için ekmek kadar mühim olan şeyler var: Tokluğun yanında, hem rahat olmaları hem de geleceğe olan güvenlerini yitirmemeleri lâzım. Devletlerine, ülkelerine ve kendilerine olan inancı kaybetmemeleri lâzım. Bugün bunların tamamı zedelenmiştir.” dedi.

MİLYONLARCA İNSANIMIZ DURUP DURURKEN Mİ İŞİNDEN OLDU? 

Cesur, siyaset, medya ve gönüllü kuruluşların da ciddi baskılar altında olduğunu savunduğu konuşmasında, "Eğri oturup doğru konuşalım; inkâr edebilir misiniz ki, durup dururken mi, milyonlarca insanımız işinden oldu?" derken iktidarların ekonomik başarısızlığının toplumda açtığı yaranın büyüdüğünü söyledi. Cesur, "Yara çürüyor, kangrene gidiyor” dedi.

Yardım verilen kişi sayısının artmasının hükümet marifeti olarak görülmemesi gerektiğini, bunun yoksullaşmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayan Cesur, “Sosyal yardım balonu büyüdükçe, istihdamı arttıracak ve ekonomik hayata katılımı mümkün kılacak plan ve projelere kaynak ayrılması zorlaşır” diye konuştu.

Reform çağrısı yapan Cesur, özel durumu olan vatandaşlar için evden çalışma, esnek çalışma, yarı zamanlı çalışma gibi 'çalışma kavramını zenginleştirecek modeller gerektiğini belirterek çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

“İş verenlere dezavantajlı grupların istihdamı için teşvik vermek çözüm olabilir. Kamu plan, proje ve iştiraklerinde bu gruptan vatandaşlarımızın istihdamı hedeflenebilir, kotalar arttırılabilir.” 

BU BÜTÇE YOKSULLUK DÜZENİNİ DEVAM ETTİRME BÜTÇESİDİR!

Cesur şunları söyledi:

“Gençlerimiz adına şikayetçiyiz. Engellilerimiz adına şikayetçiyiz. Her gün ölen kadınlarımız adına şikayetçiyiz.” diyen Cesur, “Ve onlar adına soruyoruz size, ‘Bu neyin bütçesidir?’ Bu bütçe, hiçbir reform vizyonu olmayan, yapısal sorunları çözmeyi amaçlamayan bir bütçe, “Aynı düzeni devam ettirme bütçesi”dir. Ve soruyoruz; 35 Milyar lira bütçesi olan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bu kronikleşen istihdam sorunu için nasıl bir çözüm geliştiriyor? 

Kamu kaynaklarının keyfilikle bütçe dışına çıkarılmasını denetlenebilirlik ve hesap verilebilirlik açısından doğru bulmuyoruz. Durum öyle bir halde ki devletle iş yapmak için bazı dost vakıflara gizliden yardım yapmak ön şart oldu. Kamu ihalelerinde böyle duyumlar sizin iktidarınızda kanıksandı."