İYİ Parti Genel Başkan Vekili ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, polemikhaber.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'EKONOMİNİN NEFES ALABİLMESİ İÇİN...'

Türk ekonomisinin 'çıkmaz bir sokağın içerisine girdi'ğini ifade eden Paçacı,  "Bu yönetimle çıkmaz sokaktan bir yere çıkamaz. Ekonominin nefes alabilmesi, doğru yönetilebilmesi için mutlak surette iktidar ve sistem değişikliği gerekiyor" dedi.

Paçacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turizmde kriz var. Topyekun, yönetim krizi, bir devlet krizidir bu aslında. Bunun temel sebebi: Her şeyden önce ülkeyi yöneten iktidarın beceriksizliği, plansız, programsız bir yönetim tarzı seçmiş olması ve değişen sistemde, Türkiye'nin bir kişinin iki dudağının arasına sıkıştırılmış olması. Bütün bunlar üst üste gelince Türkiye'nin bugünkü problemleri artarak devam ediyor."

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

İYİ Parti'nin seçim konusunda çalışmalarına da değinen Paçacı, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte 2018'de bir seçim iş birliği yaptık biliyorsunuz. Daha sonra 2019'daki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'yle yine bir seçim iş birliği yaptık. Öyle görülüyor ki bugünkü sistemle yine bir seçim yapılacak çünkü sistem bunu gerektiriyor. Millet İttifakı olarak bir cumhurbaşkanı adayı gösterilecektir. Bizim öngörümüz bir çatı aday gösterilmesi konusunda; partiler anlaşırsa uygun olacağını düşünüyoruz ama peşinen bu mutlaka böyle olacaktır demiyoruz. Tabii bunlar diğer siyasi partilerle görüşmeler sonucunda ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bugünden Cumhurbaşkanı adayımız şudur demek yanlış olur. Ancak tabii ki bir İYİ Partili olarak Cumhurbaşkanı adayının genel başkanımız sayın Meral Akşener olmasını gönülden arzu ederim. Ve doğru da olur. Bir kadının Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçilmiş olması dünyada Türkiye'nin imajını da düzeltir ve bir yere taşır. Bu çok önemli bence. Ayrıca sayın Akşener, çok tecrübeli bir politikacıdır. Türkiye'yi, Türk halkını çok iyi bilen insandır. Son derece uygun olur ama önce ittifakı oluşturan partilerin ortak kanaatinin oluşması sonra da bu icazeti vermesi lazım" diyerek sözlerini tamamladı.