Korkunç olay dün akşam saatlerinde bir orman görevlisinin Atatürk mahallesi Yaren Tepe mevkiindeki ağaçların arasında battaniyeye sarılı bir genç kızın cesedini bulmasıyla ortaya çıktı.

Ormancının ihbarıyla birlikte harekete geçen jandarma, bölgeye gelerek çevreyi kapattı.

AİLE KAYIP İHBARINDA BULUNMUŞTU

Yapılan ilk incelemede, hayatını kaybeden kişinin 20 yaşındaki Ayşe Nazlı Kınacı olduğu anlaşıldı. Genç kızın ailesi 15 Şubat'ta Alsancak Polis Merkezi'ne kayıp başvurusu yapmıştı. 

Olay Yeri İnceleme ekipleri cesedin bulunduğu yerde detaylı çalışma yaptı. Ayşe Nazlı Kınacı'nın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, Ayşe Nazlı Kınacı'nın 12 Şubat tarihinde Konak'taki evinden kendi rızası ile ayrılarak Seferihisar'a bağlı Mersinalanı mahallesinde oturan sevgilisi R.S.'nin yanına gittiği tespit edildi. 
Gözaltına alınan R.S.'nin ifadesinde, Ayşe Nazlı Kınacı ile tartıştığı ve Kınacı'nın evden ayrıldıktan sonra bir daha görmediğini söyledi. 

Araştırmaya daha kapsamlı devam eden ekipler, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyince Ayşe Nazlı Kınacı'nın bir araca bindiğini tespit etti. 

Aracın T.Ö.İ.'ye ait olduğu anlaşılırken, jandarma tarafından Seferihisar ilçesinde yakalanan T.Ö.İ. polise teslim edildi. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen T.Ö.İ. önce çelişkili ifadeler verse de sonra cinayeti işlediğini itiraf etti.

ELLERİYLE BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

T.Ö.İ.'nin ifadesinde, Ayşe Nazlı Kınacı ile parkta tanıştığını daha sonra araçla Ürkmez Baraj mevkiine gittiklerini, burada birlikte vakit geçirdiklerini söylediği belirtildi. T.Ö.İ.'nin Ayşe Nazlı Kınacı ile kavga ettiklerini ve sinirlenmesi üzerine Kınacı'yı elleri ile boğduğunu söylediği ileri sürüldü.

CESEDİ ARACIN BAGAJINDA TAŞIMIŞ

Öte yandan, cinayet zanlısı T.Ö.İ.'nin Ayşe Nazlı Kınacı'yı boğarak öldürdükten sonra battaniyeye sarıp, aracının bagajına koyduğu öğrenildi. T.Ö.İ.'nin genç kızın cesedini Yaren Tepe mevkiindeki ormanlık alana attığı bildirildi. T.Ö.İ., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.