Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın şiddete uğrayan kadınların yardım istemesi için geliştirdiği ve 2018 yılında faaliyete geçen Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde önemli bir açılıma imza attı.

Emniyet "Tek tuşla şiddetin karşısında, kadınların yanında..." sloganıyla duyurulan uygulamanın; Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça ve Fransızca olarak 6 dilde hizmete girdiğini duyurdu.

KÜRTÇE TEPKİSİ

Sosyal medya kullanıcıları ve siyasiler ise, Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe’ye yer verilmemesine değinerek tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, tepkiler karşısında henüz bir açıklama yapmadı.

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Kürtçe neden yok? Kürtler bu Cumhuriyet'in yurttaşı ve Kürtçe bu coğrafyanın dili değil mi?" dedi.

İBB'DEN KARŞI HAMLE GELDİ

İçişleri Bakanlığının 'Kürtçesiz' uygulamasının tartışıldığı dakikalarda 

İBB Sözcüsü Murat Ongun da belediyenin "Kadın Destek Hattı'nı" tanıttı. Ongun "444 80 86 üzerinden 7/24 hizmet veriyor.  Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet veren hattımızdan şiddet mağduru ya da sosyal desteğe ihtiyaç duyan tüm kadınlar faydalanabiliyor" dedi.