İstanbul Fulya'da iki kadın yolcu Beşiktaş'a gitmek için bindikleri takside, şoförün izinsiz bir şekilde fotoğraflarının çekildiklerini farketti.

Bunun üzerine yolcular, neden fotoğraf çektiğini söyleyip galeriyi görmek istediklerini belirterek taksiciyi sıkıştırdı. Kadın yolcular taksiciden karakola çekmesini istedi. 

Bu isteği duyunca telaşlanan şoför galeriyi göremeyeceklerini böyle bir haklarının olmadığını söylemesi üzerine yolda polisi gören kadınlar yardım istedi. Şoför o sırada ara sokağa kaçıp galerisinde kayıtlı olan gizli çekim görüntüleri silmeye kalkıştığı esnada motosikletli polis ekibi aracın önünü kesti. 

Konu ile ilgili yakalanan H.U. tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

Ardından devam eden soruşturma neticesinde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, yaptığı açıklama ile tacizci şoförün taksicilikten men edildiğini duyurdu.

Buğra Gökçe'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Haberin yayınlandığı andan beri büyük bir üzüntü ve öfkeyle konuyu takip ediyoruz. Altını çizerek söylüyorum yönetim olarak hukuk dışılığa, hele kadınlara yönelik saldırılara karşı temel politikamız sıfır tolerans. 

Mevzuata uygun en ağır cezayı verdik, adli süreci de başlattık.