Türkiye'nin nefesi ormanların haftalarca yanması ve ardından Karadeniz'in sele teslim olması insanları üzerken, yardımlaşma ve dayanışma örnekleri de yaşandı.

KAİ DE DUYARSIZ KALMADI

Birçok yardımın ulaştırıldığı bölgeye Kars Ardahan Iğdır (KAI) Vakfı da Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yılmaz öncülüğünde duyarsız kalmadı.

İş İnsanları Konseyi Başkanı Konseyi Başkanı Kamil Salduz'un başkanlığında afet bölgelerine yardım için toplanan vakıf, söz konusu yardımları AFAD ile bölgelere gönderdi.

KAMİL SALDUZ'DAN DAYANIŞMA VURGUSU

Yardımların Türk insanının yansıması olduğuna dikkat çeken Kamil Salduz, "Yaşanan afetler hepimizi çok üzdü. Biz de KAİ Vakfı olarak elimizden geleni yaparak yaralara merhem olmak istedik. Sadece iyi günlerde değil böylesi zor günlerde de birbirimize destek olup dayanışma içinde olmalıyız" ifadelerini kulandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Yardımın toplanması ve ulaştırılması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Salduz, "AFAD ile yaptığımız iş birliği sonucunda yardımlar ulaştırıldı. Devlet kanalıyla ulaştırdığımız bu yardımlar, umarım afetzede vatandaşların yaralarını sarar. KAİ Vakfı ve Karslılar olarak onların yanında olduğumuzu da söylemek isterim" diyerek sözlerini tamamladı.


İş İnsanları Konseyi Başkanı Konseyi Başkanı Kamil Salduz

VAKIFTAN  AÇIKLAMA

KAİ Vakfından yapılan açıklama şu şekilde:

"KAI Vakfı İş Adamları Konsey başkanlığının öncülüğünde başlatılan Akdeniz bölgesindeki yangın felaketi ve sonrası Karadeniz bölgesindeki sel felaketi için başlatılan bağış kampanyamız neticesinde 50 bin TL Akdeniz bölgesine fidan sel bölgesine de 32.500 TL para yardımı olarak Afat hesabına yatırılmıştır Vakfımız ilk defa yöremiz dışında ülkemizin toplumsal dayanışma örneği olmak adına önemli bir adım atmıştır Özellikle vakıf Başkanımız Sn Zeki Yılmaz beyin maddi ve manevi desteğiyle amacına ulaşmıştır Vakfımız her geçen gün büyüyerek güçlenerek öncelikle yöremiz ve milletimiz için var olacaktır.

Yaptığımız bağışın yerine ulaşması anlamında en üst düzeyde hassasiyet göstererek Orman genel müdürü ve Bozkurt kaymakamından randevu almış ilk fırsatta ziyaretlerini gerçekleştirecektir."