Mardin’in Midyat ilçesi Dörtyol mevkisinde yatalak eşi ile 5 çocuğunun geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapan bakan Süreyya E. isimli vatandaşın durumunun medyada yer almasından sonra Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz tarafından kaymakamlığa çağrılarak ayakkabı boyası hediye edildi. O anların kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından yayınlanmasının ardından vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

KAYMAKAMLIKTAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Kaymakamlık sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Helal lokma peşinde. Midyat Dörtyol’da ailesinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğuna bakmaya çalışan 36 yaşındaki  Süreyya E.’nin ihtiyaçları Kaymakamımız Ahmet SOLMAZ tarafından giderildikten sonra kendisine boya sandığı da hediye edildi” denildi.

TEPKİ GELDİ

Kaymakamlığın paylaştığı fotoğrafa birçok kullanıcı tarafından tepki geldi. Bir kullanıcı "Kaymakam olmuş ama... Midyat'da ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğu ve yatalak eşine bakan anneye, Midyat Kaymakamı makamına çağırarak ayakkabı boya sandığı verdi. Yazıklar olsun!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise kaymakamlığın bu hareketine tepkisini şu cümlelerle ifade etti:

"5 çocuklu, eşi yatalak hasta bir hanım ayakkabı boyayarak geçimini sağlıyormuş, Midyat Kaymakamı ev ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yeni bir ayakkabı sandığı hediye etmiş, bunu da fotoğraflayıp Midyat sayfasında paylaşmışlar marifet gibi. Nereden bulup kaymakam yapıyorlar sizi!"