Ankara Büyükşehir Belediyesi çocukların uzaktan eğitim aldığı ve interneti olmayan 914 köye ücretsiz internet erişimi sağlayan çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından "Söz verdiğimiz gibi Ankaramızda bine yakın köyümüzü ücretsiz internete kavuşturduk" açıklamasını yaptı.

10 köyde altyapı bulunması nedeniyle muhtarların kurulum istemediği, 4 köyde ise köy konağı yapımının sürmesi nedeniyle kurulumun ertelendiği ücretsiz internet hizmeti toplam 914 köyde tamamlandı. Yavaş, yapılan çalışmaların yakından takip edilmesi için de koylereinternet.ankara.bel.tr internet adresini kullanıma açtı. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Gökhan Özcan ise şöyle dedi:

* Başkentimizde ücretsiz interneti olmayan köy kalmadı. Çocuklarımızın gözlerinde ışık, yüzlerinde tebessüm oluşmasında emeği geçen, yağmur çamur demeden söz verdiğimiz tarihten önce çalışmalarımızı tamamlayan ve dünyada ilk olmamıza vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Öğrenim gören öğrenciler ve tüm vatandaşların yararlandığı ücretsiz internet hizmeti, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.