Olay TV ana haber sunucusu Nevşin Mengü, Prof. Ebubekir Sofuoğlu'nun skandal sözlerine bugünkü bültende yanıt verdi. Mengü, sosyal medyada oldukça ses getiren konuşmasında şunları söyledi: 

* Ebubekir Sofuoğlu az önce tweet attı. Diyor ki Dreyfus Davası’na döndü, yani haksız yere suçlanıyorum. Ben üniversiteler demedim diyor. Apartlar dedim diyor. Velev ki apartlar olsun Sayın Sofuoğlu; kime ne sizin, nerde, kiminle kimin seks yaptığından… Siz bunu saymakla mı görevlendirildiniz? Üniversite öğrencileri yetişkin insanlar. Devletin görevi, hocanın görevi, öğrencilerin seks hayatını takip etmek mi? Sizin başka işiniz gücünüz yok mu? 

* Bir de ne diyor? İşte öğrenciler derse katılmıyorlar… Beyefendinin öğrencisiyseniz gitmeyin çocuklar zaten o derslerden öğreneceğiniz bir şey yok. Şöyle bir şey önereyim ben size. Mesela Yale Üniversitesi YouTube'a videoları koymuş dersleri yayınlıyor. Alt yazıyla açın izleyin. Bunun dersine katılıp yani buradan öğrenebileceğiniz bir şey yok, beyefendi bir önceki yüzyıla ait. Gitsin bir önceki yüzyılda yaşasın.