'Herkes İçin Adalet' kampanyası kapsamında Maltepe Cemevi Derneği'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisi için açılan kapatma davasıyla ilgili olarak konuştu.

Birgün'de yer alan habere göre, "Türkiye'de herkesin adalete ihtiyacı var" diyen Buldan, sadece kendileri için değil, herkes için adalet istediklerini söyledi.

HDP'NİN KAPATILMA DAVASINA İLİŞKİN KONUŞTU

Partisi HDP'ye açılan kapatması davasıyla ilgili de konuşan Buldan, "HDP'nin kapatılması da gündemde olan bir mesele. Ancak HDP öyle kolay kapatılacak bir parti değil. Milyonların oy verdiği, milyonların gönül verdiği, milyonların birlikte yürüdüğü bir parti. O yüzden de biz kapatılma davası da başta olmak üzere HDP olarak tüm alanlarda mücadele etmeyi önümüze bir hedef olarak koyduk. Böyle bir gidişat var ama bu gidişatı hep birlikte Alevisi, Sünnisi, Türküyle, Kürdüyle hep birlikte büyük bir başarı elde edene kadar yürüteceğiz" diye konuştu.

GERGERLİOĞLU VE HDP KAPATILMA DAVASI

Geçtiğimiz hafta Meclis'te hareketli saatler yaşanırken önce HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüş ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açmıştı.