Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, AK Parti'li Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasıyla başlayan protestolar yaklaşık 1 aydır devam ediyor.

Öğrencilerin eylemine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylenirken, öğrencilerin dağılması istendi. Çevik kuvvet ekipleri, öğrencilere copla müdahale etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

ÖĞRENCİLER: DİRENENLERDEN GÜÇ ALIYORUZ

Güçlerini direnenlerden aldıklarını belirten öğrenciler paylaşımlarında çağrı yaparak, "Türkiye'nin dört bir yanında haksızlığa, keyfiliğe, zorbalığa direnenlerden güç alıyoruz. Demokrasi ve özgürlük isteyen tüm güçleri sesimizi büyütmeye, bugün önüne set çekilen basın açıklamamızı daha güçlü ve kitlesel şekilde gerçekleştirmek için bizimle birlikte saf tutmaya çağırıyoruz" dediler.

KILIÇDAROĞLU: MELİH BULU GÖREVİNDEN AYRILMALI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere destek veren bir mesaj paylaştı ve şöyle dedi: 
* Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez... Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir. #AslaAşağıBakmayacağız

* Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle #AslaAşağıBakmayacağız diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz.

İMAMOĞLU'NDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaşanılanlarla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

* Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Diyaloğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek. #AsağıBakmayacağız. Gençlerle diyalog kanalları asla kapatılmamalı. Şu ana kadar kapatılmış kanalları açmak tüm yöneticilerin sorumluluğu. Yarın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini Saraçhane'de misafir edip dinleyeceğim ve bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getireceğim.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÜLSOY'DAN TEPKİ

Üniversitenin öğretim görevlilerinden edebiyatçı Murat Gülsoy, 37 yıldır öğrencisi, hocası olduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde böyle bir şeye ilk kez tanık olduğunu ifade ederek, "Çok çok üzgünüm. Üniversitemiz ülkemizin bilimine, kültürüne büyük katkılarda bulunmuş bir kurumdur. Asla bu muameleyi hak etmemektedir. Her zaman başımız dik, liyakatımız tamdır" dedi.