CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı ortak basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi için kullandığı 'Serok Ahmet' sözlerine yanıt veren Ahmet Davutoğlu, 
sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

"YUNUS EMRE'NİN TÜRKÇE'Sİ GİBİ AZİZDİR"

Davutoğlu, 'Serok Ahmet' sözü için basın toplantısında "Bahçeli bunu sık sık yapıyor. Bir daha yaptı. Serok Ahmet diyerek benim üzerimden Kürtçe'ye de hakaret etmek üzere, güya ben bundan alınacağım, güya yan yana yaşayan Türkler ve Kürtler birbirinin dilinden utanıyormuş gibi bir dil kullanacak. Baş göz üzerine Sayın Bahçeli. Hiç çekinmeyiz. Bu toprakların dili olan Kürtçe, Yunus Emre'nin Türkçe'si gibi azizdir. Dilleri aziz kılan, dilin kökenleri değil, dillerle neyin ifade edildiğidir. Güzel Türkçe'mizi Yusuf Has Hacip gibi de konuşabilirsiniz, Sayın Bahçeli gibi tehdit ve hakaret dili de kullanabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"ONURUMDUR, GURURUMDUR"

Sosyal medya hesabından il ziyaretlerinden vatandaşlarla yaptığı görüşmelerin videosunu paylaşan Ahmet Davutoğlu, "“Serok Ahmet” diye bizi bağrına basan kardeşlerimin sözünden rahatsız olanlar, bölücüdür! Bu milletin, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenlerdir! Kürtçe de Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir, ana dilidir. “Serok Ahmet” sözü hakaret değil, onurumdur, gururumdur!" dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, sık sık Ahmet Davutoğlu'nu, Başbakanlığı dönemindeki Güneydoğu açılımına göndermede bulunarak, Kürtçe 'başkan, önder' anlamına gelen 'Serok' kelimesiyle eleştiriyor.