İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Corona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler hakkında konuşan Soylu, tedbirleri diğer bakanlıklarla konuşarak aldıklarını söyledi. Soylu, "1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırabilmek. Amacımız ters bir rüzgarla karşılaşmamak için temizlik, maske, mesafe tüm tedbirleri ortaya koymak" dedi.

Toplu taşımanın belediyelerin yetkisinde olduğunu belirten Soylu, “Belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde becermedik. Biz elimizden geldiğince denetim yaptık. Milletimiz büyük fedakarlık yapıyor ama toplu bulunduğumuz yerlerden sarfınazar etmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.

Şiddet görüntüleri nedeniyle bekçilere yönelik eleştirilere yanıt veren Soylu, "Bekçilerimizin toplam 5 aylık bir eğitim süreci var. Buradaki muradımız şu, uyuşturucudan hırsızlığa ve terör olaylarına kadar başarı sağlamak. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun. Birileri korkuyor, nereden çıktı bu bekçi diyorlar. Buna yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Bekçi uygulamasına yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Vatandaşımıza yönelik görevini aşan hiçbir muameleye müsamaha göstermeyiz" ifadelerini kullandı. 

Siyasete başladığından beri kamuoyu araştırmaları yaptırdığını belirten Soylu, “Son seçimden beri Cumhur İttifakı'nın oyu 51,5'in altına düşmedi” dedi.