CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'a yüklendi.

Erdoğan'ın, “Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın” sözlerine Kılıçdaroğlu, “Ülkenin sözde cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip, ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayın, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün” diye yanıt verdi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Kılıçdaroğlu’nun “sözde Cumhurbaşkanı” ifadesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Altun, “Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir” dedi.

ALTUN'A YANIT CHP'NİN KURMAYLARINDAN GELDİ

CHP'lilerden ardı ardına açıklamalar geldi... İşte 'sözde' polemiğine gelen son yorumlar;

Faik Öztrak (CHP Sözcüsü): Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre “Üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE andiçerim” diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir.

Engin Özçok (CHP Grup Başkanvekili): Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olamaz. Ülkenin kaderi tek kişinin iki dudağına bağlanamaz. Mustafa Kemal’e verilmeyen yetkiler 21. yüzyılda bir kişiye verilince ülke şahsım devletine döndü. Bu yanlıştan dönülmeli.

Tuncay Özkan (İzmir Milletvekili): Anayasal ve demokratik bir kurum olan Muhalefeti terör örgütleri ile bir tutan, cezaevi ile korkutmaya kalkan, küfre boğan, liderini linç ettirmeye kalkanlar, demokratik kurum ve kuralları hiçe sayanlar empati yapmalılar. Demokrasi tek kanatlı bir kuş değildir.