Gazeteci İsmail Saymaz girdiği temaslar sonucunda Tansu Çiller yeni parti kurmaktan vazgeçtiğini öğrenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı'nı bölme planının suya düştüğü ortaya çıktı.

Doğru Yol Partisi’nin (DYP) eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle parti kuracağı öne sürülmüştü. Erdoğan ‘ın Millet İttifakı içerisinde bulunan partileri bölmek amacıyla Tansu Çiller hamlesini düşündüğü öne sürülürken hevesi kursağında kaldı.

ÇİLLER PARTİ KURMA İŞİNİ ASKIYA ALDI

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü yazısının bir bölümünde “Çiller, parti girişimini askıya aldı” başlığını atarken “Eski Başbakan ve DYP lideri Tansu Çiller, geçen aylarda bir merkez sağ parti kurmak için arkadaşlarıyla temasa geçmiş ve bir dizi görüşme gerçekleştirmişti. Ancak öğrendiğim kadarıyla, halkta yeterli karşılık bulmayacağını düşündüğü için parti girişimini şimdilik askıya aldı. Çiller'in parti hazırlığını yürüten isimlerden Ömer Bilgin de bir süredir telefonları yanıtsız bırakıyor” diye yazdı.