20 yaşındaki genç, sosyal medyadaki iddiaların ardından Pazar günü saldırı şüphesiyle tutuklanmıştı. Daha sonra Salı günü cinsel saldırı ve ölüm tehdidi şüphesiyle tutuklandı.

Manchester Polisi, Greenwood'un, gücün "fiziksel şiddet olaylarını bildiren bir kadın tarafından yayınlanan çevrimiçi sosyal medya görüntülerinden ve videolarından haberdar olmasının" ardından tutuklandığını söyledi. Sulh yargıçlarının Çarşamba gününe kadar gözaltında tutmak için ikinci bir uzatma verdiğini, ancak şimdi daha fazla soruşturma için kefaletle serbest bırakıldığını söyledi.

TÜM SÖZLEŞMELERİ ASKIYA ALINDI

Manchester United, forvet oyuncusunun bir sonraki duyuruya kadar antrenmanlara veya maçlara dönmeyeceğini söylemişti. Forvetin tutuklanmasının ardından video oyunu geliştiricisi EA Sports, Greenwood'un FIFA ürünlerinden çıkarıldığını söyledi.

FIFA 22'deki aktif kadrolardan çıkarıldığını ve FIFA Ultimate Team paketlerinde ve Ultimate Draft'tan da askıya alındığını söyledi. Spor giyim firması Nike daha önce futbolcuyla ilişkisini askıya aldığını açıklamıştı.

Manchester United'daki ilk maçına Mart 2019'da çıkan Greenwood, akademide yükseldikten sonra geçen yıl Şubat ayında dört yıllık bir anlaşma imzaladı. Pazar günü kulüp, "herhangi bir şiddeti tasvip etmediğini" ve iddialardan haberdar edildiğini, ancak "gerçekler ortaya çıkana kadar" başka bir yorumda bulunmayacağını söyledi. Salı günü yapılan başka bir açıklamada kulüp, "her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınadığını" yineledi. (BBC)