Halk TV'de yayınlanan 'Açıkça' programında gazeteci ve yazar Barış Pehlivan, Alparslan Türkeş'in oğlu ve AK Parti'den Ankara Milletvekili olan Tuğrul Türkeş'in, gazeteci Levent Gültekin'e geçtiğimiz gün 25 kişinin saldırmasıyla ilgili söylediklerini aktardı.

TÜRKEŞ: MAALESEF MANTIK BİR YERİ GÖSTERİYOR

Programda Türkeş’in açıklamalarını aktaran Pehlivan, sorduğu 'saldırılarda MHP talimatı olduğu' iddiaları sorusuna "Ben Tuğrul Türkeş olarak bu saldırıları yapmayacağıma göre, CHP ya da AK Parti yapmayacağına göre, maalesef mantık bir yeri gösteriyor" dediğini belirtti.

"HASSAS OLUNMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADIM"

Türkeş'in 'Levent Gültekin'in babası Alparslan Türkeş ve milliyetçilere dair söylediklerine ilişkin kendisine çok tepki mesajları geldiği'ni belirttiğini söyleyen Pehlivan, "Bu rahatsızlıkları ulaştığım kişilerle paylaştım. Söylenenlerin yanlış olduğunu, daha hassas olunması gerektiğini vurguladım. Bununla birlikte 25 kişinin Levent Gültekin'e saldırmasını çok çirkin buluyorum. Kadına şiddette karşı olunduğu gibi erkeğe şiddete de karşı olunması gerekir. Saldırıyı tasvip etmiyorum" dediğini aktardı.