Koronavirüse karşı şua ana kadar kanıtlanmış en etkili aşıyı geliştiren BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından kendilerine verilmek istenen 'Yılın Atatürkçüsü' ödülünü almayı reddetmişti. Türeci ve Şahin, ödülü neden reddettiklerini ilk kez açıkladı.Türeci ve Şahin, ödülü, kendilerinin bilim insanları oldukları ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını düşündükleri sebebiyle reddetti.

YILIN ATATÜRKÇÜSÜ SEÇİLMİŞLERDİ

Koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülüne layık görüldüler. Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için temsilcilerinin ismini de belirleyerek derneğe bildirdi.

3 GÜN SONRA 'KABUL EDEMEYİZ' DEDİLER

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderen Türeci ve Şahin çifti, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini bildirdi.