Türk Telekom, 2005'te yapılan ihaleyle 6.5 milyar dolara Lübnanlı Hariri ailesinin doğrudan ve Saudi Telecom Company'nin dolaylı ortak olduğu OTAŞ'a devredilmişti. O tarihten sonra Türk Telekom'da alt yapı, port ve fatura sorunu artarak devam etti. sikayetvar.com'da Türk Telekom hakkında, "105.875" şikayet bulunuyor. Gazeteci Cihan Güner de Türk Telekom'un mağdur ettiği isimler arasında yer aldı. Güner'den 20 sene önceden 100 lira borcun var" diyerek 4 katı fatura tahsili yaptı.

Güner'i önce bir hukuk bürosu aradı, hakkında icra dosyası olduğunu, maaşına haciz konulacağı söylendi. Güner büyük şaşkınlık yaşadı, arayan avukat borcun 20 sene öncesinden Türk Telekom'a ait sabit ev telefonu faturası olduğunu söyledi. Güner, böyle bir 'telefon numarasının' kendisine ait olmadığını ifade etti. Ancak maaşına haciz işlemi uygulanma ihtimaline karşı istenilen tutarı en yakın Türk Telekom bayisine yatırdı. 

Güner, hemen araştırmaya başladı. Borcu varsa bunun bir faturası olması gerekiyordu. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini aradı, "Adına kayıtlı öyle bir numara ve borç" gözükmediği söylendi. Bunun üzerine Güner, ödediği paranın iadesini istedi. Ancak, bu işlem bir türlü gerçekleşmedi.

Güner, birçok isimle görüştü ve en sonunda da yaşadıklarını Twitter hesabından paylaştı. Güner yaptığı paylaşımlara, Türk Telekom'un resmi hesabını ve Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ı etiketledi.