Pandemi nedeniyle bu kez Instagram filtresi kullanarak sanal sürüşe çıkan Turuncu Pedalşörler, filtrede yer alan ‘kadına yönelik şiddete son’ sloganlı sanal turuncu kaskları ve sanal turuncu bisikletleriyle sosyal medyada meydan okuyor ve bu yıl sokaklar yerine sosyal medyayı turuncuya boyuyor.

Ertan Balaban, Ogeday Girişken, Atakan Işıktutan, Hasan Telatar gibi tanınmış sporcular, Birgen Engin, Melek Şahin, Deniz Özerman, Murat Onuk, Asuman Bora, Özlem Güvelli gibi sevilen sanatçılar ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Kültür AŞ, Spor İstanbul gibi alanında uzman kurumlar sanal sürüşü destekliyor.

25 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında Turuncu Pedalşörler’in Instagram filtresini kullanarak sanal sürüşe katılanların sayısı üç bin kişiyi geçerken, Instagram üzerinden sanal sürüşü izleyenlerin sayısı ise yüz bin kişiyi geçti.

Katılmak isteyen herkese açık olan Turuncu Pedalşörler Bisiklet Sürüşü, Instagram üzerinden 10 Aralık’a kadar devam edecek.

“Ben De Turuncu Pedalşörüm!” diyorsanız, siz de hemen şimdi sanal sürüşe yandaki adresten katılabilir ve çevrenize meydan okuyabilirsiniz: Link

LEO ORTAKLIĞININ ULUSALLAŞMASI

2018 yılında İstanbul Anadolu Yakasındaki üç Lions Kulübü ve bir Leo Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Turuncu Pedalşörler Bisiklet Sürüşü, 2019 yılında İstanbul Anadolu Yakasındaki Lions Kulüpleri ve Leo Kulüpleri ortaklığında düzenlendi.

Bu yılki sürüş ise, daha da geniş bir organizasyon ile, İstanbul Anadolu Yakasındaki Lions Kulüpleri ve Türkiye’deki Leo Kulüpleri ortaklığında düzenleniyor. Bunun yanı sıra, bu yılki sürüş Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm Lions Kulüpleri tarafından coşkuyla desteklenmekte ve hatta yurt dışındaki Lions Kulüpleri ve Leo Kulüpleri’nin de ilgisiyle birlikte kadına yönelik şiddete karşı mücadele konusunda uluslararası bir dayanışma örneği sergilenmektedir.

Leo ortaklığının ulusal boyuta genişlemesi nedeniyle 5 Aralık Uluslararası Leo Günü sanal sürüşün basın lansmanı olarak seçildi.

Dünyanın en büyük gönüllülük kuruluşu olan Lions Kulüpleri ve Leo Kulüpleri, hiçbir karşılık beklemeden ve ihtiyaç olan her alanda sosyal sorumluluk etkinlikleri düzenliyor. 

Lionlar otuz yaş ve üstü üyelerden oluşarak kuruluşun deneyimini, Leolar otuz yaş altı üyelerden oluşarak kuruluşun geleceğini temsil ediyor.

SOKAKLARA DÖNÜŞ

Pandemi koşulları düzelirse, Turuncu Pedalşörler’in dördüncü bisiklet sürüşü aynı anda Türkiye’nin altı farklı şehrinin sokaklarında gerçekleşecek.

Organizasyondaki Leo ortaklığının ulusal boyuta genişlemesini vurgulamak amacıyla, sokak sürüşünün 10 Nisan 2021 Ulusal Leo Günü’nde yapılması planlanıyor.

EŞİTLİK KUŞAĞI

Sokak sürüşünden önce, Leolar kadına yönelik şiddete karşı mücadele konusunda önce kendi farkındalıklarını artırmakta kararlı.

Leolar arasında yapılan bir araştırma sonucunda, hayatında en az bir kere şiddete maruz kalmış olduğu tespit edilen Leolar, kadına yönelik şiddetin kuşak, kuruluş ve kişi ayırt etmediğini göstermiş oldu.

25 Kasım - 10 Nisan boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki Leo Kulüpleri içinde farkındalık etkinlikleri düzenleyecek olan Leolar, önce sosyal medya profili fotoğraflarına Turuncu Pedalşörler 2020 çerçevesini ekledi, ardından 5 Aralık Uluslararası Leo Günü’nde içerisinde turuncu maskelerin, şiddet karşıtı sloganlar yazılı bayrakların ve bilgilendirici
broşürlerin yer aldığı turuncu paketleri kullanmaya başladı.

Leolar yalnızca görüntüyü değil, fikirleri de değiştirmekte kararlı. Geçmişimize veya bugünümüze damgasını vurmuş Türkiye’nin Güçlü Kadınları’nın hikayelerini derleyip birbirlerine aktaran Leolar, önümüzdeki aylarda ise güçlü kadınların hikayelerini kendi ağızlarından dinlemek için onları Turuncu Koltuk’ta konuk etmeyi planlıyor. Planlar arasında Turuncu Film Geceleri’nde kadına yönelik şiddetin yansıtıldığı filmlerin izlenmesi
ve ardından film okumalarının yapılması da bulunuyor.