Kripto paranın dijital dünyada önemli yere sahip olduğunu ve bu alanda yatırımlarının olduğunu söyleyen bir vatandaş düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Teknik üniversite öğrencisiyiz ve mesajımızı veriyoruz; ya çağa uyum sağlayacağız ya da bu dolar hep yükselecek, başka bir çaresi yok. Bir de gençlerin önünü açmaları lazım en önemli şeylerden bir tanesi de bu."

'PARADAN PARA KAZANMA DÜNYASI'

"İşin önemli kısmının nereye yapıldığıdır, paradan para kazanma dünyasındayız. Eski yöntemlerle yatırım yapıldığında günümüzde çok para kazanılmıyor,  yeni alanlara yani teknolojik alanlara yönelmek gerekiyor." ifadelerini kullanan genç, kripto alanına yatırım yapmanın veri alanında ülkeye ve başka alanlarda katma değer faydaları olacağını söyledi ve ekledi:

"Başka ülkeler ücretsiz kripto para dağıtırken bizim ülkemizde bunlara yüksek vergiler getirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum."

Bir vatandaş kripto paranın önünü açık gördüğünü ve yatırım yaptığını belirterek güvenilir olduğunu söyledi. ‘Neden kripto para? ’ sorusuna ise 'Kazancı fazla o yüzden tercih ediyorum.' diye cevap verdi.

Kripto paraya güvenen olduğu kadar güvenmeyende var. Çok değişken bir yatırım aracı olduğunu söyleyen bir vatandaş dolandırıcıların fırsat kolladığını belirterek  'Çok ufak bir miktar yatırımım var ama daha fazlasını yapmam herhalde çünkü çok dalgalı ve çok değişken bir yatırım aracı olduğu için çok güvenmiyorum açıkçası.' dedi.

 Kripto para hakkında diğer düşünceler ise şu şekilde:

"Güzel bir yatırım aracı olduğunu düşünüyorum ve dünyayı değiştireceğine inanıyorum."

"Kripto para günümüzde ki dijital dünyaya alışmamız için önümüze kurulan bir para birimidir. Gelecekte dijital para kullanımı yaygınlaşacağı için köydeki çobanın dahi bilgi sahibi olduğu bir dijital para çeşididir."

"Spekülasyona açık bir şey yani parayı ellerinde tutanlar yani küresel sermayede pay sahibi olan insanların bunu yönlendirdiğini düşünüyorum. Şuan için çok güvenli değil çünkü çok açıkları olan durumda yani güvenlikle ilgili riskler taşıyor.

"Güvenli olduğunu sanmıyorum ve bu durumun insanların maddi yetersizliklerden dolayı bir yerden para kazanmaya çalışmaları diye yorumluyorum yani kısa yoldan para kazanmak."

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL