Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) gündemi sarsan yeni araştırmaya imza attı. Dünya çapında ulaşılan 12 milyona yakın dosyadaki verilere dayanarak dünya liderlerine, siyasetçilere; ünlülere ve iş insanlarına ait gizli finansal bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

130 MİLYARDERİN HESABI

Pandora Papers adı verilen belgelerde, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Ürdün Kralı II. Abdullah, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy gibi isimler yer alırken ABD, İngiltere, Hindirstan, Brezilya ve daha birçok ülkeden 130 milyarderin hesaplarına ait ayrıntılar da paylaşıldı.

TÜRKİYE'DEN 220 İSİM

Konu hakkında 8 ülkenin hükümet yetkilileri soruşturma sözü verirken listede 220'den fazla isim olduğu belirtilen Türkiye'de şu ana kadar bir aksiyon yaşanmadı.

ICIJ'in internet sitesinde ve DW Türkçe'de yer alan bilgilere göre Türk milyarder ve inşaat kralı Erman Ilıcak'ın da belgelerde adı geçiyordu.

Rönesans Holding'in vergi cenneti Britanya Virjin Adaları'na 210 milyon dolar aktardığı ortaya çıkmış ve holdingten açıklama gelmişti.