Yunanistan, uluslararası hukuka göre Türk toprağı olan Koyun Adası'nda tatbikat yaptı. Tatbikatı adada izleyen Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, arkada İzmir görünecek şekilde poz verdi. Küstah Yunanistan'ın provokasyonu SÖZCÜ'nün haberiyle gündeme geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan bakanın bu pozuna ve burnumuzun dibindeki adada tatbikat yapılmasına tepki gösterdi, “Bunlar tahrik değil de nedir” diye sordu.

Yunanistan yine tahrik peşinde! Skandal fotoğrafı bu sözlerle paylaştılar! Dikkat çeken İzmir detayı!

© Fotoğraf / Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, İzmir'e bağlı Koyun Adası'nda yapılan tatbikattaaskerler beraber.

'SİLAHLANMA SEVDASI'

Sözcü'de yer alan habere göre Hulusi Akar, şunları söyledi: “Koyun Adası'na kadar gelip tatbikat yapmak tahrik değil de nedir? Bu yapılan provokasyonlarla gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğu, başta bazı ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından görülmelidir.” Akar, Yunanistan'la problemlerin “iyi komşuluk ilişkileri, diyalog” yoluyla çözülmesinden yana olduğunu ifade etti ve şu mesajları verdi: “Yunanistan'da özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla bazı anlaşmalar yapmak suretiyle bir silahlanma sevdası başladı. Önce matematik, tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız bu gayretten vazgeçin.”

© Fotoğraf / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

20 ADAMIZ İŞGAL EDİLDİ

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan tarafından işgal edilen Türkiye'ye ait adalar konusunu gündeme getiriyor. Yalım, bugüne kadar 20 adamızın işgal edildiğini, buralara Yunan askerinin yerleştirildiğini belgelerle açıklamıştı.