AYM Haberleri

AYM haberleri ve güncel AYM gelişmeleri, AYM ile ilgili tüm video, AYM fotoğrafları ve AYM haberleri Polemik Haber sitemizde


Gündem

CHP, TRT’nin yayınlarında muhalefet partilerine süre vermemesi üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı.

Gündem

Anayasa Mahkemesi'nde Zühtü Arslan'ın görev süresinin sona erecek olması nedeniyle yapılan seçimin ardından, yeni Başkan Kadir Özkaya oldu.

Gündem

AYM Başkanı Zühtü Arslan, tartışmalara son noktayı koyarak, “Anayasanın nihai ve bağlayıcı olarak yorumlanması yetkisi Anayasa Mahkemesi'ne aittir” dedi.

Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP ve Can Atalay’ın avukatlarının Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru hakkında verdiği kararı değerlendirdi.

Gündem

Anayasa Mahkemesi, ağaçlara izinsiz afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan HDP'liler hakkında verilen cezayı doğru buldu.

Gündem

Partisinin 55. kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan MHP lideri Bahçeli, AYM'yi hedef alarak, "AYM, ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır....

Gündem

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Erdoğan'ın da bulunduğu salondaki konuşmasında, "AYM kararını beğenme yükümlülüğü yok. Kararlara uyulması zorunlu" dedi.

Gündem

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı, uyuşturucu baronlarını ve uyuşturucu trafiğini anlatıp, Süleyman Soylu'ya işaret ettiği video hakkında karar çıktı.

Gündem

Anayasa Mahkemesi kararlarına göre, Uyanış Partisi, Türkiye Yaşam Partisi ve Yeni Yol Partisi’ne “kapatma davası” açtı.

Gündem

Partsinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, usta sanatçı Zülfü Livaneli ve AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef tahtasına koydu.

Gündem

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan "Anayasa Mahkemesi kararının icra edilmemesinin hiçbir şekilde gerekçesi olamaz" dedi.

Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "AYM'nin yeniden yargılama yetkisine ilişkin farklı fikirler var. Ancak bu konuda henüz bir çalışma yok" dedi.