Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımaması üzerinde AYM Üyesi Kenan Yaşar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Yaşar "Karıncalar, fili çok kıskanır" dedi.

KARINCA-FİL HİKAYESİ 

Yargıtay, AYM’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını ikinci kez tanımadı. Yüksek yargıdaki krize ilişkin tartışmalar sürerken AYM üyesi Kenan Yaşar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

- Karıncalar, fili çok kıskanır. ‘O canlıysa biz de canlıyız, o büyükse biz de büyüğüz’ derlermiş. Bir gün fil geçerken karıncalar filin sırtına atlamışlar. Fil silkinmiş, hepsi yere düşmüş, sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar, filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar -Ez onu! Ez onu!

"MAHKUMLAR YARGILIYOR, HAKİMLER MAHKUM ŞİMDİ"

Yaşar, önceki gün de şu sözleri paylaşmıştı:

DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Attıkları her adımda bu iradeyi görecekler DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Attıkları her adımda bu iradeyi görecekler

- Haritanın en beyaz noktasına kan düştü. Kırıldı adaletin kılıcı; kalkan düştü. Mahkumlar yargılıyor; hakimler mahkum şimdi. Hakların temeline sanki bir volkan düştü.