İstanbul 2. Bölge üçüncü sıradan Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olan ve "Elimi bizzat taşın altına sokmak için 54 yıllık gazetecilik hayatımı kapatıyorum" sözleri ile gazeteciliği bıraktığını açıklayan Hasan Cemal, seçilmesi durumunda Meclis'in en yaşlı üyesi olacak.

'FRANK GİYECEĞİM'

Hasan Cemal 'en yaşlı üye' sıfatıyla Meclis açılışına da başkanlık edecek. Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Cemal, "Frak giyeceğim. En temel nedeni bir yerde Atatürk'ten gelen bir şey, bu bir gelenek. Meclis'i kuran, Cumhuriyet'i kuran Atatürk o dönemde giymiş" diye konuştu.

Hasan Cemal, Meclis’in açılışına başkanlık edeceği konuşmaya ilişkin yöneltilen soru üzerine, şunları söyledi:

"Çok tartışmalı biliyorum ama frak giyeceğim. En temel nedeni bir yerde Atatürk'ten gelen bir şey, bu bir gelenek. Meclis'i kuran, Cumhuriyet'i kuran Atatürk o dönemde giymiş... Tayyip Erdoğan bu mecburiyete son verdi ama ben Erdoğan'ın bu tercihinin tersini yapmak istiyorum. Frakımı giyip Meclis'i öyle açmak istiyorum. Frakı, Orhan Pamuk'un Stockholm'daki Nobel törenine giderken kiralamıştım. Bu sefer Altan Öymen dedi ki merak etme, Meclis Başkanlığı devlet tiyatrolarından kiralıyor dedi. Altan Abi'nin söylediği gibi ise Ankara'dan hallederiz frakı."