Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmesine komşu köylerde ikamet eden vatandaşların meralardan yararlanması, o bölgede hayvan otlatması yasaklandı. 

Yasağı delerek hayvan otlatanlara ise para cezası uygulanacağı duyuruldu. Ancak sosyal medyada 'ceza olsun' diye birçok hayvana el konulduğu iddiası dillendirildi.

Geçtiğimiz gün el koyulan hayvanların tutulduğu TİGEM'in işletmesinde birçok hayvanın telef olduğunu gözler önüne seren bir video yayınlayan CHP'nin Şanlıurfalı, 
İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu kez otlatma yasağına isyan eden çobanın haykırışını paylaştı.

"ARTIK ÇARE KALMADI"

Yıllardır TİGEM arazisinin içinde hayvancılıkla uğraştığını, 55 bin hayvanı olduğunu belirten çoban, TİGEM'in hayvan otlatma engeliyle çaresiz kaldığını şu ifadelerle anlattı:

"BABAM ERDOĞAN İÇİN KURBAN KESMİŞTİ"

*Babam 3 tane kurban kesti Erdoğan koltuğa oturduğu zaman. Babam dedi ki önce Allah sonra Erdoğan'ın hakkı için 3 tane baş kesti. Bu mudur şimdi bize yaptığın? Yetkililere, AK Parti'ye, Erdoğan'a sesleniyorum. Biz 15 aileyiz. Çocuklarımın günahı sizin boynunuza, AK Parti'nin boynuna kalacak. Ben yıllardır AK Parti'yi destekledim. Oy verdim ben ona. Ben ona nasıl baktıysam o da benim halime baksın. 300 milyar benim borcum var. Arpa, buğday, samanın kilosu 1850 lira oldu. Biz bu hayvanları satsak da alan yoktur. Artık çare kalmadı.

"GÖZETLEME KULELERİ KURULDU"

CHP'li Tanal ise el koyulan hayvanların tutulduğu işletmede bazı hayvanların bakımsızlıktan öldüğünü öne sürdü. 

Hayvancılardan 400 ile 1000 TL arasında değişen bakım masrafı istendiğini, parayı denkleştiremeyenlerin hayvanını TİGEM'den kurtaramadığını öne süren Tanal, "Askerle vatandaş karşı karşıya getiriliyor. TİGEM arazisinde gözetleme kuleleri kuruldu. Beyaz pikaplı TİGEM güvenlikçileri ve jandarma, vatandaşa nefes aldırmıyor. Hayvanların otlamasına engel olunuyor" dedi.