Yolsuzluk ve israf karşıtı çıkışlarıyla ses getiren Deniz Yavuzyılmaz, hazinenin baş belası haline gelen Zafer Havalimanı'nın son zarar verilerini paylaştı. 

2012 yılında açılan ve verilen yolcu garantisi ssebebiyle sık sık gündeme gelen Zafer Havalimanı yine fahiş zarar yazdı. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda zararın boyutu görenleri dehşete düşürüyor. 

Zafer Havalimanı'nı 2022'nin ilk 11 ayında 1.207.921 kişinin kullanması garanti edilmişken, yalnızca 27.383 kişinin kullandığını belirten Yavuzyılmaz, hata oranını da %97,7 olarak açıkladı. Yavuzyılmaz, hazineden 6.224.288 Euronun garanti ödemesi olarak işletmeci firmaya verileceğini de paylaştı. 

Verilerini Sayıştay'a dayandırarak paylaşan Yavuzyılmaz'ın aksine AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, katıldığı canlı yayında Zafer Havalimanı'nın İstanbul'a yakın olması sebebiyle zarar ettiğini, 2044 yılına kadar olan işletme süresi boyunca tamamen zarar etmesi durumunda zararın 82 milyon Euro olacağını söyledi. Güneş, "Zafer Havalimanı işletim süresi boyunca hepsi zarar olsa toplam 82 milyon Euro,  İstanbul Havalimanının bir yıllık devlete  geliri 1 milyar euro. Birisi 22 yılda 82 milyon Euro ve birisi yılda 1 milyar euro. Antalya Havaalanı yap-işlet ve devlet modeliyle yapıldı ve burayı yapacak kişi devlete  8 milyar euro civarında bir parayı devletimize verecek. Kişi burayı işletecek ve devletimiz para kazanacak. Antalya’yı söylemiyorlar İstanbul havalimanını söylemiyorlar, sadece Zafer Havalimanı’nı söylüyorlar” dedi.