HEPSİ ERKEK ŞİDDETİ KURBANI: Nergiz, Gizem, Şule, Sakine, Ceren, Müzeyyen

Bugün Müzeyyen’in hikâyesini okuyacaksınız. Acı hikâyesini ve acı sonunu... Müzeyyen Boylu avukattı, kocasından şiddet görüyordu, boşanmak istedi. Sen misin boşanmak isteyen! 11 kurşun yedi! Öldürüldüğünde devlet korumasındaydı, nasıl korumaysa... Allah rahmet eylesin. Geride çocukları kaldı. Bir avukatın, bir hukukçunun başına bile bunlar geliyorsa vay halimize. Rahmetli Müzeyyen’in avukatı Aslı Pasinli’ye olan biteni sordum...

Geçtiğimiz günlerde korkunç bir şey yaşandı. Avukat müvekkiliniz, boşanmak istediği eşi tarafından katledildi. Koruma kararına rağmen katil çocuklarını bahane ederek avukat eşiyle görüştü ve 11 kurşun sıkarak onu öldürdü...

Maalesef bütün bunlar yaşandı! Müzeyyen Boylu müvekkilimdi. Yedi yıl önce Mesut Issı’yla evleniyor. Evliliği boyunca sistematik olarak şiddete maruz kalıyor. Geçen sene de Diyarbakır’da boşanma davası açıyor.

Peki faili, yani katili?

Başından itibaren boşanmak istemiyor. Müzeyyen’i davadan vazgeçirmek için de şiddet uyguluyor. Sürekli tehdit, şantaj ve iftira... Defalarca Müzeyyen’in annesiyle beraber yaşadığı evi basarak boşanmaktan vazgeçirmek için baskı kuruyor.

Çocukların velayeti?

Boşanma davası sürerken, geçici velayet Müzeyyen’e veriliyor. Ama adam çocukları kaçırıyor. Bunun üzerine Müzeyyen, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi”ne dair kanun kapsamında, “çocuklarla failin kişisel ilişkinin kaldırılması” ve “kendisi için de koruma tedbirlerine” başvuruyor.

Talebi kabul ediliyor mu?

Ne yazık ki sadece 15 gün gibi kısa, ihtiyacını karşılamayan ve işlevsiz kalan önleyici bir tedbir kararı veriliyor!

Çok korkunç, o zaman onun ölümünde onu yeteri kadar korumayanların da payı var...

Elbette! Geçen ay fail, Müzeyyen ve annesinin beraber yaşadığı evi basarak Müzeyyen’i yine darp ediyor ve tehditler savuruyor. Müzeyyen, emniyete gidip şikâyetçi oluyor. Cinayetten iki hafta önce de, yani 6 Mayıs 2019’da devam eden boşanma davasının duruşması yapılıyor.

Yine mi boşamıyorlar?

Fail boşanmak istemediğini yineliyor çünkü. Ve sonra, 13 gün sonra, iki çocuklarının yıl sonu gösterimi çıkışında, Mesut Issı, sokakta, çocukların gözü önünde Müzeyyen Boylu’yu kurşun yağmuruna tutuyor. Canavarca hislerle, güpegündüz sokak ortasında katlediliyor. Bitti. Kadın yok artık... Ölüyor! Öldürme kastıyla, isteği ve iradesiyle tam 11 kurşun sıkıyor Müzeyyen’e! Cinayete müdahale etmek isteyen görgü tanıklarının ifadesine göre, Müzeyyen’i vurduktan sonra etraftan yaklaşmaya çalışan insanlara silah doğrultarak, “Yaklaşma, sana da sıkarım!” diye tehditler savuruyor. Cinayetin ardından da büyük bir soğukkanlılıkla çocukları alıp olay yerini aracıyla terk ediyor!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ