Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'X' hesabı gece saatlerinde erişime engellendi.

Hesabın Türkiye'den engellenmesi üzerine sosyal medyada yurttaşlar, kendi profil fotoğraflarını Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafıyla değiştirdi ve 'İmamoğlu Her Yerde' hashtagiyle kampanya başlattı.

İBB soruşturmasında 24 saatte 3 ayrı ifade veren Mehmet İlhan Gülay serbest bırakıldı İBB soruşturmasında 24 saatte 3 ayrı ifade veren Mehmet İlhan Gülay serbest bırakıldı

Öte yandan sansürle ilgili açıklama yapan sosyal medya platformu 'X' karara karşı olduklarını belirtmişti.

"BU ÜLKEDE MİLYONLARCA EKREM VAR"

Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hesabının kapatılmasının ardından ilk kez açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından paylaşılan, İmamoğlu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ben rakibinden bu kadar korkan, kontrolünü kaybeden ve panikle aynı anda bütün tuşlara basan başka siyasetçi ne gördüm ne duydum. Beni hapse de atsan, sosyal medya hesaplarımı da engellesen unuttuğun bir şey var; bu ülkede milyonlarca Ekrem var."