AK Partili belediyelerin işçileri, asgari ücretle çalıştırdığını ileri süren Kahveci, "Maltepe Belediyesi'ndeki grev en fazla AK Partili belediyeleri vurdu" ifadelerini kullandı.

İşte polemikhaber.com yorumcusu İbrahim Kahveci'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

* Maltepe Belediyesi'nde temizlik işçileri grev yaptı ve çöp yığınları oluştu.

* AKP 'orada çöp yığınları oluştu' dedi. 'Cehape de 'belediyelerimde asgari ücreti en az 3 bin 100 lira yapacağım' dedi.

* Maltepe Belediyesi'nde grevden sonra yapılan anlaşmada işçilerle ortalama en düşük net maaş 4 bin 700 lira oldu.

* Mesela Maltepe Belediyesi'nde AK Partili belediye var; İşçiler para isteyince 'davamız var, dolayısıyla CHP'lilere koz vermeyelim. Şu çöpleri temizleyin' diyor.

* Şimdi İstanbul'da birçok AK Partili belediye var. Orada temizlik işçileri kaç liradan çalışıyor? Taşeron ve çoğu da asgari ücret; 2 bin 825 lira. 

* Dava diyerek 2 bin 825 lira asgari ücrete günde 8 belki de 12 saat çalıştırıyor. Adı dava!

* Maltepe'de yaşanan olay aslında en fazla AK Partili belediyeleri zora soktu.

* Niye zora soktu? 'Ben ne güzel alt tarafa diyordum ki dava dava… Çöpleri, her şeyi topla; temizlik yap... Bu CHP'lilere karşı beni zora sokma diye biz 2 bin 825 liraya asgari ücrete günde on 12 saat çalıştırıyorduk. Geldi bu Maltepe Belediyesi asgari ücrete 2 bin 825 lira değil, 3 bin 500 lira yaptılar. Sonra burada bir de grev yaptılar, 4 bin 700 lira maaş verdiler. İnsani yaşam diye bir şey söylüyorlar... Ben ne diyeceğim şimdi öbür tarafa? Davayı ne kadar satabileceğim...

* Maltepe Belediyesi'ndeki grev en fazla AK Partili belediyeleri vurdu. Vurmak zorunda veya orada çalışanlar bakmak zorunda: Biz AK Parti'ye dava dava diye bakıyorduk ama biz bir türlü para alamıyoruz; bunlar saraylar, gösterişler, itibar... Şatafat almış başını gidiyor. Biz dava diye 2 bin 825 liraya günde 10-12 saat çalışıyoruz...