Hatay Barosu, Özel Doğu Akdeniz Hastanesi'nde tedavi gören hastaların ölüme terk edilmesine dair iddiaların araştırılmasını ve sorumluluğu olan hastane yetkililerinin tutuklanmasını talep etti.

BARO'DAN İHBAR

T24’den Sibel Yükler’in haberine göre, savcılığa ihbarda bulunan Hatay Barosu, hastanedeki teknik sistemlerin devreye girmediği, yoğun bakımda tedavi gören hastaların kısa sürede, sağlık durumu ağır olan servisteki hastaların ise yardıma gelen kimse olmadığı için günler içinde hayatını kaybettiğine dair iddiaları hatırlattı.

İHMALLER YÜZÜNDEN 5 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Baro, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu 11 Mart tarihli ihbar dilekçesinde "Harici olarak edindiğimiz bilgilere göre, hastanede 5 bebeğin de bu nedenlerle hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılmıştır. Bu dehşet verici, tahayyül etmesi bile insana korkunç acılar veren çaresizlik ve yalnızlığa çok sayıda hastanın maruz kalması, bu kan dondurucu felakete ihmâl suretiyle sebebiyet verenlerin hasta insanların son nefeslerinde tarifi imkansız, kelimelerin anlamsız kaldığı biçimde işkence ettiğini göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLÜMLERİ

Haberde yer alan bilgilere göre, Hatay Barosu İnsan Hakları Merkezinden avukatlar, 5 bebeğin ölüm iddiasına dair şu açıklamalarda bulundu: "Bunlar depremden değil, ihmalden kaynaklı ölümler. Edindiğimiz bilgiye göre, depremden üç gün sonra AFAD, sahra hastanesi için yatak almaya Özel Doğu Akdeniz Hastanesinde gittiğinde, bir odada bebeklerin battaniyeye sarılmış cenazesini görüyor. O sırada çevrede delil tespiti yapan savcıya haber veriliyor, polis gelip hastaneden bebekleri alıyor. İddia bu şekilde. Bebeklerin depremden değil, ihmalden öldüğü soruşturuluyor. Neticede ilk gün de ölse ihmâl, üç gün sonra da."

BAKAN KOCA'YA SORUŞTURMA İZNİ TALEBİ

Hastane denetiminin yapılmadığının belirtildiği dilekçede, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastane hakkındaki denetim raporlarının da savcılık tarafından araştırılmasını ve dosyaya eklenmesini talep edildi.

"Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker, Bakanlık Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin, önceki gün istifa ettiği öne sürülen Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ve denetime yetkili diğer personeller ile cenazelerle ilgilenmediği öne sürülen polisler hakkında da TCK’nın 257. maddesi uyarınca "Kamu görevinin ihmal suretiyle kötüye kullanılması" suçundan soruşturma izni alınması istendi."

(KAYNAK)