İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın “Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir” adlı kitabı için basım yasağı ve toplatma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içermesi” gösterildi. Sosyal medya hesabından karara tepki gösteren Eliaçık, toplatma kararının keyfi olduğunu söyledi.

Eliaçık, paylaşımında "Bana göre de Diyanet’in meali hatta kendisi İslam dininin temel niteliklerine aykırı. Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir" ifadelerini kullandı. Eliaçık, toplatma kararını sosyal medyadan yaptığı şu paylaşım ile duyurdu:

"İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi ‘İslam Dini’nin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içerdiği’ gerekçesiyle ‘Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir’ adlı eserimiz hakkında basım, dağıtım yasağı ve toplatma kararı vermiştir.

'TOPLATMA KARARI KEYFİDİR'

Hangi kanunda ‘İslam dininin temel niteliklerine aykırı kitaplar toplatılır’ var? Bana göre de Diyanet’in meali hatta kendisi İslam dininin temel niteliklerine aykırı. Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir.

Toplatma kararı keyfidir. İslam dininin temel niteliklerine aykırı unsurlar içeren piyasada binlerce kitap vardır. Hangi kafayla böyle bir karar verdiklerini anlamak mümkün değildir. Hukuk devleti diye bir bırakmasalar da kanunî itirazlarımızı yapacağız."