Ellerinde pankartlar bulunan ve sloganlar atan protestocular, yetkililerin iklim krizine karşı harekete geçmesini talep etti. Bazı göstericiler binaya girerken dışarıdakiler bağırdı: "Dışarı Costa e Silva!" 

Polis ekipleri, göstericileri binadan dışarı çıkarırken, Portekizli yayın kuruluşu RTP, bakanın binayı arka kapıdan terk ettiğini bildirdi.

protesto2

‘HÜKÜMETLERİN EN İYİ DOSTU…’

Portekiz'deki protesto, dünya liderleri, politika yapıcılar ve yaklaşık 200 ülkeden delegeler, iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek için bir hedefi canlı tutmayı umdukları Cop27 Birlemiş Milletler iklim zirvesi için bir araya geldikleri Mısır'da toplantılar devam ederken gerçekleşti.

Ancak bazı aktivistler Cop27'nin sorunu çözeceğine inanmıyor. 27 yaşındaki bir öğrenci olan Pedro Franco, "Cop'lar iklim değişikliğiyle yüzleşmek için tasarlanmamıştır, öyle olsaydı sivil toplumun daha fazla katılımına, fosil endüstrisinden lobicilerin daha az katılımına ihtiyaç duyulması gerekirdi" dedi. 

23 yaşındaki Joao Duarte, iklim değişikliğini siyasi gündemin en üstüne koymak yerine büyük şirketlerin "maddi çıkarlarını" gözettikleri için hükümetlere de işaret ederek "Hükümetler büyük şirketlerin en iyi dostu ve müttefiki olmayı bırakana kadar hiçbir değişiklik olmayacak" dedi. 

POLEMİK HABER / DIŞ HABERLER