Fox TV canlı yayına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

'BAYRAMLARIMIZLA DERDİNİZ NE?'

İmamoğlu, gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı:

"Milli bayramlarla ilgili sorununuz ne, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili probleminiz ne. Bayramlarımızla derdiniz ne?  Bugün cumada gençlikle ilgili hutbe okundu. Böyle bir ülkede böyle bir bayram böyle mi kutlanır? 

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ VURGULADI

Birinci turdan çok daha kolay. Birinci tur daha zor. Aynı 31 Mart gibi. Esas zor seçimimiz 31 Marttı. Çok az farkla kazandık. O anki duygu nasıl farklıysa şimdi de öyle. Gönüllülerimizde çok büyük bir artış yaşadık. Ben bile beklemiyordum. 210 bin gönüllü arkadaşımız var. Sandığa büyük oranda gençler gelecek. En büyük değişim talebi gençlerde. Belli bir yaş üstü karamsarlık yaşıyor. Yüzde 70'e yakın rakibimin kazanacağı söyleniyordu benim adaylığımın ilk haftasında. 

'BİZ ELİMİZDEKİ VERİLERİ AÇIKLADIK'

46 bin km yaptım. 50 ilde 85 miting yaptım hala sesimi düzeltemedim. Çocuklarımı bu süreçte 5 kez belki gördüm. Birinci turda ben üzgünüm, daha iyisini bekliyordum. Alma ihtimalini görüyorduk. İki puan daha yukarıda olma ihtimalini çok daha yüksek görüyorduk. 2 milyon daha fazla oy aldı. Balkon konuşmasıyla seçim kazanılmaz. Bizim konuşmamız önemliydi. Sayın Mansur Yavaş ile oylara sahip çıkışımız... Sistemimiz çalıştı. Onursal Adıgüzel'in hakkını yemeyeyim. Çıktık elimizde olan veriyi söyledik. 2 gün önceki toplantıda, o gece Kılıçdaroğlu'nun dışında o geceyi anons eden biz olacaktık. Karar vermiştik. 

'SONUCA ETKİSİ OLMASI İÇİN KURGU VARDI'

Ajans sürecinin sonuca etkisi olması için bir kurgu vardı. 50.03 ile seçimi kazanmak için hesap yaptılar. Biz oyunu Mansur Yavaş ile bozduk. İstanbul'da 12-13 meydanda kutlama hazırlıklarını tespit ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya gidişi İstanbul'a geri dönüşü... Ben komplo ile uğraşmam. 

KÜÇÜK ÇOCUKLARLA ANISINI ANLATTI

Yalan konuşmayı da iftira atmayı da bilmiyoruz. Bu yalan ve iftiralar peşi sıra dizildi. Düzen ve sistemin bozukluğunu elde tutmak lazım. Tüm bakanlar vekil adayı, bir yere gidiyor valiler kaymakamlar arkasına dizilip gidiyor. Böyle bir atmosferde, olacak iş değil. Ben 11 canlı yayın dedim 20 küsur dendi. Katliam ötesi. Aynı manşet, gazetelerde. Bunları konuşmaktan utanıyorum. Camide dördüncü sınıfa giden çocuklar bana terörist misiniz anlamına gelecek sorular sordu. 

'FETÖ İLE BİRİNCİ DERECEDE İLTİSAKLI OLAN SİZSİNİZ'

İftiralar bizi, olmamız gerekenden 3-4 puan aşağıya çekti. Büyük şehirlerdeki artışımızın Türkiye oranını biliyoruz. Biz bunu başarabiliriz. Bir basın mensubu iktidara Kanal İstanbul'u 3 aydır neden konuşmuyorsun diye neden soramıyor. Seni uyanık seni, seni kurnaz seni. Bu örgütü siz yarattınız. 'Ne istediniz de vermedik' diyen kim? 15 Temmuz sürecine taşıyan sizin yaptıklarınız. Bunu anlatacağız. FETÖ ile birinci derecede iltisaklı sizsiniz."