İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi.

MERAL AKŞENER'DEN DESTEK

Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısına bir destek de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerden geldi. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi.

TİP'TEN DESTEK

Türkiye İşçi Partisi, İmamoğlu'nun çağrısına destek vererek, "İstanbul İl Örgütümüz halk iradesine sahip çıkmak ve dayanışmamızı göstermek için bugün saat 16:00'da Saraçhane'de olacak" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: CEZA VERİLMEZ İSE ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI TERCİH EDİYOR DEMEKTİR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ara karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün İmamoğlu ile ilgili mahkemeden bir siyasi yasak kararı çıkması 'Biz anlaştık' demektir. Böylece İmamoğlu anlaşmalı 'mağdur' olarak devri sabık yaratmayacak bir cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Ceza verilmez ise Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tercih ediyor demektir" ifadelerini kullandı.