Memleket Partisi Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, parti meclisinde konuşma yaptı. Milletvekili adaylarını görüştükleri toplantıda konuşan İnce, “Öğrenci, öğretmen, memur, çiftçi, emekçi, emekli, polis, işçi, asker gibi toplumun tüm sınıflarıyla ve en önemlisi helal lokma kazananlarla ittifak kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

'MENFAAT İTTİFAKI'

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'a açıklamalarda bulunan İnce, Parti olarak gördükleri ittifakların ilke ittifakı değil, 'menfaat ittifakı' olduğunu söylerken, “Birbirine selam vermeyecek insanlar koltuk sevdası için bir araya gelmişler. Tepedekilerin bir araya gelmesi tabanın bir araya geleceği anlamına gelmez” değerlendirmesinde bulundu.

'ÇOCUKLARIMIZ UCUZ ET YESİN'

Muharrem İnce'nin konuşması şu şekilde:

“İçeride ve dışarıda güçlü bir devlet olsun, pasaportumuz itibarlı olsun, demokrasi standartları yüksek olsun, insan hakları karnemiz düzgün olsun istiyoruz. Mavi Vatan’a sahip çıkılsın, denizlerdeki menfaatimiz korunsun, savunma sanayimiz güçlü olsun, topraklarımızdan bereket fışkırsın, çocuklarımız ucuz et yesin, ucuz süt içsin istiyoruz.”