'Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı aldıktan sonra çalışmnalarına devam eden Muahrrem İnce, Nevşehir'in Avanos ilçesinde 3 günlük kamp sonrası açıklamalarda bulundu.

 80 kişilik ekibiyle birlikte toplanan İnce, otelden çıkarken yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de en çağdaş, en demokratik tüzük bizimkisi olacak. Genel Başkan sultanlığına son verdik. Partide ön seçimi esas kıldık. Üyelerle genel başkan seçimini esas kıldık. Parlamentoda grup başkanvekilliği seçimlerini 'iç yönetmelikle değiştirilemez, milletvekillerinin özgür iradeleri ile seçilir' diye tüzük hükmü haline getirdik. Türkiye'de demokrasi isteyebilmek için partinizde demokrasi olması lazım. Kendi evinizin içinde demokrasi yoksa millete demokrasi vaat edemezsiniz" diye konuştu.''

PARTİ İSMİ SORUSU

Muharrem İnce, partinin ismi konusunda sorulan soruya ise, "Zamanı gelecektir, bekleyin biraz" yanıtını verdi. 

''BU İKTİDAR VE MUHALEFETTEN KURTULACAĞIZ''

İnce, “81 vilayet bittikten sonra açıklamalarımızı yapacağız. Bu iktidardan da bu muhalefetten de millet kurtulacak” dedi.

İNCE: ÇÖZECEĞİZ

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Nevşehir’de emeklilikte yaşa takıldığını söyleyen bir vatandaşla sohbet etti. İnce, “Evet sizin büyük bir sorununuz var biliyorum. Allah’ın izni, milletin isteğiyle iktidar olduğumuzda çözeceğiz” dedi.